Vind de beste aannemer voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Aannemer kiezen

Als je gaat bouwen of verbouwen komt de hulp van een ervaren aannemer goed van pas. Maar hoe weet je welke aannemer je moet kiezen? Er zijn zo veel aannemersbedrijven, maar het is wel belangrijk dat je kiest voor een kwalitatieve aannemer.

Op deze pagina lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een goedkope aannemer. Je leest wat het verschil is tussen een geregistreerde aannemer en een erkende aannemer en krijgt tips voor het zoeken van een aannemer. Ben jij ook op zoek naar een goede en toch goedkope aannemer bij jou in de buurt?

Start de gratis offerteaanvraag!

De voordelen van onze service

Weet je niet welke goedkope aannemer je moet kiezen? Met onze service wordt het makkelijker! Je vergelijkt namelijk eenvoudig de prijzen van verschillende aannemersbedrijven bij jou in de buurt en kiest de vakman die het beste bij je past! Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt! Geen zorgen: want de service is gratis en zonder verplichtingen!

  • Je vergelijkt verschillende aannemers bij jou in de buurt.
  • Je kiest zo gemakkelijk de aannemer met het beste aanbod!
  • Het vergelijken van offertes bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs!
  • Deze offerteservice is gratis en zonder verdere verplichtingen!

Welke aannemer kiezen?

Welke aannemer moet je kiezen? Er zijn verschillende aannemers. Zo zijn er aannemers gespecialiseerd in specifieke werkzaamheden. Wil jij bijvoorbeeld dakwerken of alleen de badkamer of je zolder renoveren? Of sta je op het punt je huis verder uit te bouwen? Dan is een aanbouwer gespecialiseerd in deze werkzaamheden de beste keuze.

Gaat het juist om een groter project? Denk hierbij aan het bouwen van een nieuwbouwwoning. Dan is het verstandiger om een all-round aannemer te kiezen. Deze is ervaren in verschillende werkzaamheden, heeft contacten met veel verschillende bouwbedrijven en kan het project in goede lijnen laten verlopen.

bouwbedrijf of aannemer

Verschil aannemer en bouwbedrijf

Ik zoek een aannemer. Of heb ik een bouwbedrijf nodig? Vaak worden de termen aannemer en bouwbedrijf door elkaar gebruikt. Toch zit er een verschil tussen een aannemersbedrijf en een bouwbedrijf.

Een aannemer is de persoon die jouw bouwproject organiseert en coördineert met andere vakmannen. De hulp van een aannemer, neemt jou heel veel stress uit handen. Je hoeft er namelijk niet zelf op toe te zien dat alles goed gebeurt.

Een bouwbedrijf voert de werkzaamheden daadwerkelijk uit. Het kan voorkomen dat de aannemer op zichzelf werkt en een bouwbedrijf inschakelt, maar het komt ook voor dat de aannemer ook werkt voor een bouwbedrijf.

Wat is een geregistreerde aannemer?

Bij het zoeken naar een aannemer, kom je waarschijnlijk de term ‘geregistreerde aannemer’ tegen. Maar wat houdt dit in? En wanneer heb je een geregistreerde aannemer nodig?

Wanneer je gaat verbouwen kun je profiteren van een verlaagd btw-tarief van 9% en van een eventuele fiscale premie. Maar hier zit één belangrijke voorwaarde aan: je schakelt een geregistreerde aannemer in. Als een aannemersbedrijf geregistreerd is, dan heeft hij van de overheid een registratienummer gekregen. Let op: geregistreerde aannemers zijn niet altijd erkende aannemers.

Erkende aannemers zijn door een officiële organisatie getest op financiële draagkracht en technische capaciteiten. Daarom is het zoeken van erkende aannemers ook altijd verstandig!

aannemer kiezen

Ik zoek een aannemer! Hoe een aannemer selecteren?

Ga je verbouwen? Dan raden we je aan niet zomaar de eerste de beste aannemer te kiezen. Welke aannemer je moet kiezen, is heel afhankelijk van het bouwproject. Het is bijvoorbeeld verstandig om een aannemer te kiezen met ervaring in de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren.

Wat in ieder geval verstandig is bij het vinden van een goede aannemer, is dat je controleert of hij is aangesloten bij Bouwgarant. Het inhuren van een aannemer zonder Bouwgarant brengt risico’s met zich mee. Als een aannemer zonder Bouwgarant failliet gaat voordat hij jouw project heeft afgerond heb je geen garanties dat je het geld terugkrijgt of dat de verbouwing wordt afgemaakt. Meer weten? Lees dan verder op consumentenbond.nl.

Aannemer zoeken bij jou in de buurt? Vergelijk offertes!

Vergelijk aannemers en kies het aannemersbedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes aanvragen

Goede aannemer zoeken: tips!

Ik zoek een goedkope aannemer: hoe moet ik beginnen? Allereerst is het verstandig om te kiezen voor een vakman bij jou in de buurt. Deze heeft natuurlijk een reputatie hoog te houden en biedt waarschijnlijk hoge kwaliteit. Als je ook de hulp inschakelt van een architect dan kun je vragen of hij aannemers kan aanbevelen. Het is bovendien handig als de architect en de aannemer al op elkaar zijn ingespeeld.

De belangrijkste tips bij het vinden van een goede aannemer:

  • Kies een goedkope aannemer gespecialiseerd in de werkzaamheden die je wilt uitvoeren.
  • Schakel je ook een architect in? Vraag dan of hij erkende aannemers kan aanraden!
  • Kies een aannemer bij jou in de buurt: deze heeft vaak een reputatie hoog te houden én vraagt minder voorrijkosten.
  • Vraag de aannemer altijd naar referenties of zoek via google naar ervaringen met de vakman.

Handige keurmerken

Het aanbod aan erkende aannemers is groot: hoe moet je een aannemer selecteren? Het is verstandig om te letten op keurmerken. Deze keurmerken bieden namelijk garantie op het gebied van betaling en het afgeleverde werk. Er zijn twee belangrijke keurmerken of brancheverenigingen voor aannemers.

Allereerst is er Bouwgarant. Als een aannemersbedrijf is aangesloten bij Bouwgarant dan heb je de garantie op kwalitatief werk. Meer weten? Lees dan verder op bouwgarant.nl.

Een tweede keurmerk om rekening mee te houden bij het vinden van een goede aannemer, is het SKG-IKOB. Dit is een onafhankelijke organisaties die aannemers van goede kwaliteit certificeren. Meer hierover leest u op skgikob.nl.

goede aannemer zoeken

Goede aannemer gezocht? Gratis offertes!

Ben je op zoek naar een aannemersbedrijf maar weet je niet welke aannemer je moet kiezen? Een geregistreerd aannemer biedt ondersteuning bij het bouwen van een huis, de verbouwing van de badkamer of een aanbouw aan je woning.

Ja, ik zoek een aannemer!

Je kunt gemakkelijk een goede aannemer vinden met het vergelijken van offertes. Vul de offerteaanvraag in en je ontvangt zo snel mogelijk offertes van meerdere aannemersbedrijven in je mailbox! Vergelijk de offertes op prijs en kwaliteit en kies gemakkelijk de aannemer met het beste aanbod! Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs.

Wil jij dit ook? Start dan direct je offerteaanvraag!