Vind de beste aannemer in Enschede

Kom gemakkelijk en snel in contact met aannemers uit Enschede en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis & vrijblijvend

Aannemers Enschede

Alle 136 aannemers in Enschede

Compleet overzicht van alle aannemers in Enschede

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Aannemersbedrijf gezocht Enschede?

In Enschede zijn 136 aannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemersbedrijven bij jou in de buurt. Iedere aannemer in deze gids is handmatig geselecteerd door Aannemer-Nu.nl.

Indien je een aannemer zoekt dan werk je waarschijnlijk aan een groter bouwproject. Een aannemersbedrijf coördineert het project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd. Een aannemer werkt vaak met onderaannemers en vakmannen waarbij de aannemer het eerste contactpunt is voor jou en deze bedrijven.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een aannemersbedrijf? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken.

Overzicht van alle 136 aannemers in Enschede

Vergelijk gratis 6 offertes

aannemer Enschede

Aannemer in Enschede gezocht?

Je droomhuis laten bouwen of je huidige woning renoveren of verbouwen tot het huis dat je altijd gewild hebt? Dat kan. Schakel een aannemer uit Enschede in die ervoor zorgt dat jouw wens gerealiseerd wordt. Deze is er niet alleen voor nieuwbouw, maar ook voor het verbouwen, renoveren of bouwen van een huis of bepaalde ruimte. Wil je meer weten over de exacte prijzen van het inschakelen van specialisten?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt eenmalig meerdere offertes. Door iedere offerte te vergelijken krijg je altijd een goede deal!

Je vindt op deze pagina meer informatie over de kosten, wat een renovatie of verbouwing van bepaalde ruimtes kost, maar ook hoe je een goed iemand selecteert. Ook worden er een aantal interessante bespaartips gegeven.

Zo kies je een aannemer:

 • Een aannemer is vanaf het begin tot de oplevering betrokken bij het project. Of dat nou een renovatie, grote verbouwing of een nieuwbouwproject is.
 • Kies voor een betrouwbare aannemer, controleer bijvoorbeeld of het bedrijf aangesloten is bij keurmerken, Woningborg of de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw.
 • Aannemers doen vaak dezelfde soort klussen, kies dus een specialist die past bij jouw aanvraag. En wacht hier niet te lang mee, de wachttijden kunnen soms oplopen.
 • Lees altijd reviews, bijvoorbeeld op aannemer-nu.nl, voor meer inzicht in de werkwijze van het bedrijf.

Dit kost een aannemer:

 • Het uurtarief van een aannemer is gemiddeld €25,- en €50,-.
 • De totale kosten worden berekend met een uurtarief, vaste prijs of een richtprijs. Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs voor meer zekerheid.
 • Ook bij vaste prijzen mogen er vaak prijsstijgingen berekend worden, afhankelijk van je contract.
 • De kosten per klus (verbouwing, renovatie of nieuwbouw) zijn lastig te geven, deze verschillen sterk per project. Hier vind je een aantal gemiddelde prijzen.
 • In 2024 hebben we te maken met grote prijsstingen voor bouwmaterialen.Aannemersbedrijf Enschede: waarom inschakelen?

Je schakelt een aannemersbedrijf uit de regio van Enschede in zodat iemand leiding heeft en de coördinatie heeft over de volledige klus. Een bedrijf is bovendien verantwoordelijk voor de juiste planning, uitvoering en kwaliteit van allerlei werkzaamheden. Daarbij vragen ze ook een bouwvergunning aan die zij voor je uitwerken en weet je zeker dat je garantie hebt.

Voordeel van het inhuren van een erkende vakman is dat hij volledige aansprakelijkheid heeft en het volledige risico draagt.

goedkope aannemer Enschede

Wat kost een aannemer?

Het uurloon van een aannemer uit Enschede hangt af van de mate van ervaring. Iemand met een laag uurloon kost ongeveer €25,- tot €30,- per uur. Een gemiddeld uurtarief ligt tussen de €30,- en €40,- per uur. Voor een aannemer in de bouw met veel ervaring en kundigheid betaal je ongeveer €40,- tot €50,- per uur.

Een andere mogelijkheid is een prijs per m², wat interessant is omdat je op deze manier eenvoudig achterhaalt wat de totale kostprijs zal zijn.

Tot slot is er nog de mogelijkheid dat een aannemersbedrijf een totale kostprijs hanteert. Het voordeel hiervan is dat je niet voor verrassingen komt te staan, omdat alles al vastgelegd is.

In onderstaande tabel vind je het gemiddelde uurloon. Snel een goedkoop en vakkundig aannemersbedrijf uit Enschede vinden? Vergelijk gratis offertes!

Hoeveel kost een aannemer per uur?

Uurloon 2024 Kosten per uur
Laag €25,- tot €30,-
Midden €30,- tot €40,-
Hoog €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemers. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en is inclusief plaatsing, materiaal en btw.


Besparen op de kosten van een aannemer?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.

Gratis offertes vergelijken


Kosten aannemer per klus

Een bouw aannemer kan ook een vaste prijs per klus rekenen. Een renovatie aannemer voor een keukenverbouwing kost ongeveer €9.000,- tot €13.000,- in totaal. Iemand inschakelen voor een dakopbouw kost tussen de €7.500,- tot €17.500,-, afhankelijk van het type opbouw. Een aanbouw aan je huis heeft een gemiddeld prijskaartje van €10.500,- tot €15.000,-.

Wil je je zolder voorzien van isolatiewerken door een specialist om er een extra slaapkamer te realiseren? Dan moet je rekenen op kosten van ongeveer €12.500,- tot €17.500,-. Een toiletrenovatie kost gemiddeld €1.850,- tot €2.650,-. In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden.

Wat kost een aannemer per klus?

Volledig renoveren/verbouwen van: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Plaatsen van een: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Standaard prefab aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €16.000,- tot €20.000,-
Standaard maatwerk aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €19.000,- tot €23.000,-
Uitbouw (3×2 meter) €10.500,-
Uitbouw (5×2 meter) €15.000,-
Eenzijdige dakopbouw (5 meter) €7.500,- tot €10.000,-
Tweezijdige dakopbouw (5 meter) €14.000,- tot €17.500,-
Dakopbouw plat dak (25 m²) €25.000,- tot €30.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan.


Geschikte aannemer vinden?

Vergelijk offertes en vind geschikte aannemersbedrijven in Enschede.

Gratis aannemer offertes vergelijken!


Wat beïnvloedt de kosten van aannemers?

Als het op verbouwen, renoveren of bouwen aankomt, zijn er een behoorlijk aantal factoren die meespelen in de prijzen. Als eerste is dat natuurlijk de prijsafspraak die je maakt voor het huis bouwen. Dit kan een uurloon, vaste kostprijs of een richtprijs zijn.

De tweede factor is hoe luxe je je woning in wilt richten. Hoe luxer je de ruimtes wilt hebben, hoe hoger de prijs uiteindelijk uitvalt. Tot slot spelen materialen, machines en andere hulpmiddelen ook een rol in de hoogte van de kosten.

Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs:

 • Type verbouwing
 • Kosten voor materiaal
 • Tarief aannemer

aannemer voor bouw en renovatie

Wat doet een aannemer?

Als je een huis hebt gekocht waar ontzettend veel aan moet gebeuren en waar een complete renovatie nodig is, schakel je een aannemersbedrijf in. Het is ook een optie om deze in te huren als je een kavel of stuk bouwgrond gekocht hebt waar je een nieuwe woning laat bouwen. Een goede en goedkope aannemer uit Enschede zorgt er namelijk voor dat de bouw van A tot Z goed verloopt.

Wil je een uitbouw of aanbouw laten plaatsen aan je bestaande woning? Dan is een aannemersbedrijf ook in dit geval de juiste oplossing. Deze neemt je zorgen weg en zorgt dat alles goed verloopt. Tot slot helpen de vakmannen ook met bepaald onderhoud.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

De klussen op een rijtje:


Aannemer voor bouw

Wil je je woning vergroten met een aanbouw? Je kunt je vast voorstellen dat daar veel bij komt kijken. Zo moeten er verschillende klusjesmannen ingeschakeld worden: onder andere een bouwbedrijf voor de fundering, een elektricien voor de aanleg van elektriciteit en een stukadoor om de muren en het plafond aan de binnenkant strak af te werken.

Daarnaast moeten er veel materialen ingekocht worden. Denk bijvoorbeeld aan beton voor de fundering, bakstenen voor de gevel, stroomdraden voor de elektricien en ga zo maar door. Dit is een enorme klus om zelf in goede banen te leiden. Daarom schakel je het best een aannemersbedrijf in. Hoewel het eerst een investering is, krijg je die vanzelf terug omdat je woning naderhand meer waard wordt!

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning loop je tegen dezelfde organisatorische taken aan. Aannemers zorgen voor het op tijd bestellen van alle materialen en het bijhouden van de levering. Ook plannen zij de juiste vakmensen op het juiste moment, zodat je nieuwbouw geheel volgens planning verloopt.

Aannemer voor renovatie en verbouwingen

Ook bij het realiseren van een woningrenovatie en verbouwingen in huis is het verstandig om een verbouwexpert in de hand te nemen. Net als bij nieuwbouw, zijn er ook bij een verbouwing van je woning veel zaken om in goede banen te leiden. Wanneer je een renovatie aannemer inschakelt, geniet je zelf weer van de verbouwing en kun je je vrije tijd aan leuke dingen besteden. Hoewel het eerst een investering is, krijg je die vanzelf terug in tijd en in de waardestijging van je woning!

Aannemers zorgen ervoor dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd besteld zijn en geleverd worden. Ook zorgt hij bij bijvoorbeeld een badkamer verbouwen dat alle verschillende vakmensen op het juiste moment worden ingeschakeld. Op deze manier houdt hij een oogje in het zeil en zorgt hij ervoor dat de verbouwing binnen de afgesproken tijd en het afgesproken budget voltooid is.

De meest voorkomende klussen van een aannemersbedrijf:

 • Het isoleren en afwerken van de zolder
 • Het renoveren van een toilet
 • Het plaatsen van een dakopbouw
 • Het vernieuwen van de badkamer

aannemers in Enschede

Hoe kies je een goede aannemer in Enschede?

Aannemer gezocht in Enschede? Het vinden en kiezen van een goede aannemer voor bijvoorbeeld een dakkapel bouwen kan best een lastige klus zijn. Bekende bedrijven hebben vaak goede vakmensen in dienst.

Vergelijk gratis offertes van aannemers uit je eigen regio.

Hoe goede aannemers selecteren?

 • Kies aannemers op maat. Dit betekent dat je voor een grote klus beter een wat groter bedrijf in de arm kan nemen. Laat je een kleine klus doen, zoals het verbouwen van een toilet? Dan zijn kleine zzp’ers een prima optie.
 • Vraag rond in je omgeving. Controleer of er mensen zijn die pas verbouwd of gerenoveerd hebben en vraag of zij ervaring hebben. Ga dieper in op hoe zij het hebben aangepakt en met wie en vraag waar ze tegenaan liepen in het gehele proces. Als de ervaringen goed zijn, doe je er goed aan om een offerte aan te vragen.
 • Let op keurmerken. Keurmerken zoals Bouwgarant en KOMO staan voor betrouwbaarheid, kwaliteit en garantie.
 • Let ook op de communicatie met je bedrijf. Als de contactpersoon niet snel reageert of als het offertetraject moeizaam verloopt, moet je je afvragen of het verstandig is om dit bedrijf in de hand te nemen.
 • Referenties van oude klanten. Een andere manier om de betrouwbaarheid te controleren is door referenties van oude klanten op te vragen. Vraag naar de communicatie en of zij zich aan de afspraken hebben gehouden.
 • Kijk welke aannemersbedrijven het eerst tijd voor je klus hebben, zeker wanneer er haast bij is.
 • Kijk verder dan alleen een aannemer uit regio van Enschede. Ze hebben ’t tegenwoordig heel druk, waardoor het niet altijd eenvoudig is om een betrouwbare vakman te vinden. Kijk dus verder dan je eigen regio.

Goede aannemer in Enschede inschakelen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies een geschikte aannemer.

Gratis offertes vergelijken


Tips bij het werken met een aannemer

Een aannemersbedrijf neemt je ontzettend veel werk uit handen bij de bouw of verbouw van je woning. Dat betekent ook dat je deze persoon een grote verantwoordelijkheid geeft en dat je hem dus moet vertrouwen. Tegelijk wil je natuurlijk niet alles uit handen geven. Hoe zorg je ervoor dat jij en je contactpersoon goed samenwerken?

 • Maak van tevoren duidelijke afspraken over bijvoorbeeld de kosten en zet deze ook zwart op wit. Dan heb je zelf altijd iets om op terug te vallen.
 • Neem zelf geregeld een kijkje op de bouwplaats. Gaat er iets mis of anders dan je verwacht had? Als je er vaak bent kun je snel en gemakkelijk ingrijpen.
 • Maak samen een duidelijk planning. Op die manier weten jullie beide wat de bedoeling is. Spreek ook een duidelijke einddatum af waarop alle werkzaamheden afgerond moeten zijn.
 • Gaat er toch iets mis? Wacht niet en meld dit direct. Probeer er altijd eerst samen uit te komen.

Keurmerken van aannemers

Een belangrijk criterium bij het vinden van een betrouwbare aannemer, zijn bepaalde keurmerken. Deze geven aan dat ze betrouwbaar zijn en garantie bieden.

Bouwgarant
Controleer bijvoorbeeld of de specialisten aangesloten zijn bij Bouwgarant. Dit is een keurmerk die zorgt dat je verzekerd bent voor de afbouwkosten mocht het bedrijf failliet gaan. Bekijk de website van Bouwgarant voor meer informatie.

KOMO
Een ander belangrijk keurmerk in de bouw is KOMO. Alles wat KOMO gecertificeerd is, voldoet aan de eisen die door de overheid zijn opgesteld. Bovendien weet je zeker dat je met een KOMO-keurmerk maximale kwaliteit ontvangt. Voor meer informatie ga je naar de website van KOMO.

FSC
Waar je ook op kunt letten is FSC. Dit is een internationale organisatie die zich inzet voor verantwoord bosbeheer. Waar zij onder andere rekening mee houden is het houden van ecologische en sociale maatregelen. Er zijn in Nederland zo’n 1200 vakmannen aangesloten bij FSC. Voor meer informatie over dit keurmerk ga je naar de website van FSC.

VCA
Tot slot is er VCA. Dit staat voor Veiligheid Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Er zijn veel vakmannen die een diploma of certificaat van VSC hebben. Op de website van het VCA vind je meer informatie hierover. Controleren of een bedrijf een VCA-diploma heeft? Ga dan naar de website van het CCR.

Tips om te besparen op de kosten van aannemersbedrijven uit Enschede

Ben je zeker van het feit dat je een bedrijf wilt inschakelen voor een renovatie of verbouwing? Dan zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden om te besparen op de kosten. Het is bijvoorbeeld aan te raden om bijvoorbeeld zelf materialen (online) te kopen. Wist je dat je soms korting kunt krijgen op de btw?

Wanneer je woning ouder dan 2 jaar oud is, betaal je over een renovatie en de aannemer slechts 9% btw, wanneer je een vakman inschakelt.

Tijdens het bouwen of verbouwen kun je de vakmannen meehelpen met kleine klusjes. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voorbereidingen of zelf het puin afvoeren. Daarnaast is het aan te raden om subsidies te checken en te het verlaagde btw-tarief van 9% controleren. Kies daarnaast voor iemand uit de buurt, dit scheelt je voorrijkosten. Het laatste punt is dat je het beste bij verschillende bedrijven offertes kunt aanvragen. Als je deze onderling vergelijkt, scheelt het je vaak tot wel 30% op de kosten.

De tips op een rijtje:

 • Zelf materialen aanschaffen
 • Meehelpen
 • Een lage btw wanneer je woning ouder dan 2 jaar is. Kijk op Belastingdienst.nl voor meer informatie.
 • Subsidies en btw-tarief checken
 • Aannemer uit de buurt
 • Gratis offertes vergelijken

Offerte van aannemer: waarop letten?

Wanneer je offertes gaat vergelijken, let je natuurlijk op de prijs. Je wilt immers niet te veel betalen. Maar je zult zien dat er meer verschillen tussen de bedrijven zijn. Hoe kies je nu de vakman die het beste bij jouw budget en jouw klus past?

Met behulp van de volgende vragen kun je de bedrijven goed met elkaar vergelijken. Zo zie je snel welke vakman jou het beste aanbod doet.

 • Is de totaalprijs inclusief materiaalkosten?
 • Wat is de prijs van eventueel meerwerk?
 • Wat zijn de garantievoorwaarden?
 • Is de totaalprijs inclusief of exclusief btw?
 • Staan alle klussen duidelijk omschreven?
 • Wanneer kan de aannemer beginnen?
 • Hebben de aannemersbedrijven een keurmerk?

aannemersbedrijven Enschede

Aannemer Enschede inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Je schakelt een aannemersbedrijf in voor allerlei klussen. Denk aan een verbouwing, renovatie of nieuwbouw. Laat jouw wensen realiseren door een betrouwbare iemand. Aannemer gezocht uit Enschede voor bijvoorbeeld een aanbouw? Of wil je meer weten over de mogelijkheden?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vul het offerteformulier in en je krijgt diverse prijsopgaven toegestuurd. Vergelijk deze onderling op kostprijs en aanbod. Kies zo eenvoudig de beste vakman in de buurt en bespaar op de kosten! Er is altijd een bedrijf in de buurt. Je hoeft nooit lang naar een specialist te zoeken!


Gratis aannemer offertes vergelijken!