Vind de beste aannemer voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Renovatie

Is je woonplezier niet meer wat het geweest is? Misschien door een verouderde keuken of ouderwetse badkamer? Kies dan voor een renovatie! Door te renoveren kun jij je huis tegen lage kosten gemakkelijk opknappen! Kies voor een complete woningrenovatie of schakel een vakman in voor het herstellen of vernieuwen van één van de ruimtes in je woning.

Start de gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina lees je op welke manieren jij je huis kunt renoveren en vernieuwen. Ook krijg je een indicatie van de prijs per m² en krijg je tips om te besparen. Ben je op zoek naar een aannemer uit de regio? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen!

Wat is een renovatie?

Wie zijn of haar huis wil opknappen, heeft doorgaans de keuze uit een verbouwing of renovatie. Een renovatie betekent dat jij je woning laat verbeteren. Hierbij wordt grotendeels gebruik gemaakt van de huidige materialen. Bij een renovatie van de keuken wordt de oude indeling vaak behouden. Door zo op de renovatiekosten te besparen, is een renovatie een stuk voordeliger dan een complete verbouwing.

Je kunt verschillende onderdelen van je huis door een renovatie vernieuwen. Laat je badkamer renoveren voor een groter woongenot, kies voor een traprenovatie om de veiligheid te vergroten of kies voor het vernieuwen van je dakkapel om de isolatie te verbeteren. Je kunt eventueel ook kiezen voor een complete woningrenovatie. Bij een grote woningrenovatie pak je in één keer alle verouderde kamers en onderdelen aan.

Je huis laten renoveren?

Schakel een aannemer in voor een badkamerrenovatie!

Offertes aanvragen

renovatie woning

Waar op letten bij woningrenovatie?

Overweeg je een woningrenovatie? Houd er dan rekening mee dat je in veel gevallen een bouwvergunning moet aanvragen. Zeker als je ook aspecten aan de buitenkant van je woning verandert. Aan een bouwvergunning zitten kosten verbonden, dus houd hier rekening mee in de planning van het budget. Hoe hoog de kosten van de vergunning zijn, is afhankelijk van je gemeente. Bij een grote woningrenovatie is het bovendien verstandig om ook de fundering van het huis te controleren. Als deze in slechte staat is kun je de fundering direct opknappen. Met het vernieuwen van de fundering voorkom je namelijk dat de woning gaat verzakken, heb je geen last van scheuren of barsten in je pas gerenoveerde muren.

Huis renoveren

Er zijn uiteraard verschillende manieren waarop jij je huis kunt renoveren. Is je keuken hopeloos verouderd en wil je graag nieuwe apparatuur en het keukenblad vernieuwen? Kies er dan voor om je keuken te renoveren. Je badkamer renoveren is een goede optie als het sanitair in slechte staat verkeerd. Je kunt onder andere kiezen uit een:

 • Badkamerrenovatie
 • Dakkapel renovatie
 • Gevelrenovatie
 • Keukenrenovatie
 • Traprenovatie
 • Zolderrenovatie
 • Tuinrenovatie

badkamerrenovatie

Badkamerrenovatie

De mogelijkheden bij een badkamerrenovatie zijn eindeloos. Houd de kosten van de renovatie laag, door de bestaande tegels te laten zitten en alleen het sanitair te vervangen. Vervang je oude douchecabine met een luxe inloopdouche en douchen wordt een stuk aangenamer. Of sloop je bad uit de badkamer en gebruik de ruimte voor een extra toilet.

Het berekenen van de kosten wordt gedaan aan de hand van de manier waarop jij de badkamer gaat vernieuwen. Houd bij een volledige renovatie rekening met ongeveer €2.500,- tot €10.000,-. Als je veel oude materialen hergebruikt ben je natuurlijk een stuk goedkoper uit dan wanneer je alles nieuw laat plaatsen. De kosten van een ligbad lopen op van €850,- tot €2.800,- en een douche laat je al plaatsen vanaf €600,- tot €1.900,-.

Badkamerrenovatie kosten

  Gemiddelde prijs Prijs afhankelijk van
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m2) €3.500,- tot €10.000,-
Ligbad €850 tot €2.800,- Basic of luxe ligbad
Douche €600,- tot €1.900,- Cabine- of inloopdouche
Toilet €450,- tot €900,-
Wastafel €400,- tot €800,-
Kraan €150,- tot €450,-
Vloer €800,- tot €1.800,- Keramische of natuurstenen tegels

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw. Voor de exacte prijzen vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Dakkapel renovatie

Een dakkapel voegt veel toe aan een huis: ruimte, licht én extra waarde. Maar als je dakkapel flink verouderd is, laat deze dan snel opknappen. Met het opknappen van de dakkapel zorg je ervoor dat deze er weer mooier uitziet én dat je verzekerd bent van de beste isolatie. De renovatiekosten van een dakkapel zijn natuurlijk afhankelijk van de werkzaamheden. Wil je de boeiboorden vervangen? Dit kost ongeveer €900,-. Voor het vervangen van de dakbedekking liggen de renovatiekosten rond de €700,-. Heb je een oude, houten dakkapel en wil je deze echt helemaal opknappen? De totaalprijs ligt dan gemiddeld rond de €3.800,-. Meer info hierover vind je op de dakkapel plaatsen pagina.

Kosten dakkapel renovatie

Soort renovatie Gemiddelde kosten (incl. arbeid en btw)
Totale dakkapel renovatie €3.800,-
Vervangen boeiboorden €900,-
Vervangen dakbedekking dakkapel €700,-
Vervangen loodslabben €650,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeid en btw. Voor exacte kosten vraag je offertes aan via het offerteformulier.

gevel renoveren

Gevelrenovatie

Als de gevel van je huis er niet goed uitziet, dan is een gevelrenovatie een goede oplossing. Een gevelrenovatie bestaat uit verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegen, het impregneren van het muuroppervlak en een gevelreiniging. Je kunt verschillende van deze werkzaamheden combineren, om zo je gevelmuur te renoveren. Hiermee verleng je de levensduur van de gevelmuur en ziet je huis er vanbuiten weer stralend uit. De prijs per m² is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Wil je graag weten wat je gevelrenovatie precies kost, twijfel dan niet om een aantal gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen.

Kosten gevelrenovatie

Werkzaamheden gevelrenovatie Gemiddelde gevelrenovatie prijzen per 100 m², incl. btw, voorrijkosten en materialen
Voegen en impregneren €2.300,-
Voegen en renovatie schoorsteen €3.000,-
Reinigen, renoveren, voegen en impregneren €3.500,-
Herstellen oorspronkelijke voegen en reinigen €4.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeid en btw. Voor exacte kosten vraag je offertes aan via het offerteformulier.

vernieuwen keuken

Keukenrenovatie

Heb je altijd al gedroomd van een open leefkeuken? Of een eigen keukeneiland? Met een keukenrenovatie kun je de keuken eenvoudig vernieuwen. Je kunt een keuken ook tegen een late prijs al flink vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de keukenkastjes of het vernieuwen van de inbouwapparatuur. Hiermee verhoog je het gebruikersgemak voor een lage kostprijs. Dit zijn ideeën met een relatief kleine aanpassing, maar je staat verstelt van de voor en na! De totaalprijs van een kleine renovatie ligt tussen de €350,- tot €950,-. Wil je graag een grote renovatie uitvoeren? Dan kunnen de renovatiekosten oplopen tot gemiddeld €3.000,-. Dit is nog altijd een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een compleet nieuwe keuken.

Kosten keukenrenovatie

Keuken renoveren Bijvoorbeeld (incl. handgrepen en scharnieren) Gemiddelde kosten, incl. btw en arbeidskosten
Kleine keuken/bijkeuken – 3 keukendeuren
– 3 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
€350,- tot €950,-
Keuken van gemiddelde grootte – 8 keukendeuren
– 5 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€900,- tot €2.000,-
Grote keuken – 12 keukendeuren
– 7 ladefronten
– 1 koelkastpaneel
– 1 vaatwasserpaneel
€1.000,- tot €3.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief arbeid en btw. Voor exacte kosten vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Traprenovatie

Een traprenovatie is erg belangrijk voor de veiligheid in huis. Als je traptreden slijtage vertonen, is de kans op uitglijden een stuk groter. Je wilt natuurlijk voorkomen dat jij of je kinderen in een onbewaakt moment van de trap vallen: laat daarom spoedig een traprenovatie uitvoeren. Je kunt ervoor kiezen om de trap te renoveren door deze te schilderen, maar steeds meer mensen kiezen voor een renovatie met trapbekleding.

Over de originele traptreden wordt dan bekleding aangebracht, zoals pvc, tapijt of halve maantjes. De kostprijs voor het renoveren van een rechte, open trap ligt rond de €600,-. De renovatiekosten voor een dichte trap liggen hoger, omdat je hiervoor meer materialen moet gebruiken.

Prijzen traprenovatie

Soort trap Gem. kosten per trap (13-14 treden), incl. materiaal, montage en btw
Rechte open trap €600,-
Open trap één kwart €1.080,-
Gesloten trap met één kwart €4.200,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Er wordt uitgegaan van een trap met 13-14 treden. De kosten zijn inclusief materiaal, montage en btw. Voor exacte kosten vraag je offertes aan via het offerteformulier.

tuin opknappen

Tuin opknappen

In de zomer is er niets fijner dan van je eigen tuin kunnen genieten. Zonde dus als deze er onverzorgd bijligt. Gelukkig kun je ook een vakman inhuren om je tuin te renoveren. Wil je graag een compleet nieuwe tuin? Laat de oude tuin dan helemaal leeghalen en kies voor een nieuw tuinontwerp. Voor het leeghalen van de tuin ligt de prijs per m² rond de €10,- tot €15,-. Wil je graag een terras aan laten leggen, dan moet je de grond zowel uitgraven als ophogen. Voor het uitgraven betaal je €10,- tot €25,- per m² en voor het ophogen liggen de renovatiekosten rond de €15,- tot €30,- per m².

Tuinrenovatie prijs per m²

Dienst Gemiddelde prijs per m², incl. btw
Tuin aanleggen €10,- tot €15,-
Tuin leeghalen €10,- tot €15,-
Tuin uitgraven €10,- tot €25,-
Tuin ophogen €15,- tot €30,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw. Voor de exacte prijzen vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Van zolder tot leefbare ruimte

Ook een donkere, kille zolder in huis? Ook deze kun je volledig renoveren en omtoveren tot een leefbare slaap- of werkkamer! Een zolderrenovatie is dan ook een perfecte manier om je leefruimte te vergroten tegen een betaalbare prijs. Het opknappen van één open ruimte kost ongeveer €5.000,- tot €8.000,-. Er wordt uitgegaan van een ruimte waarin alles nog geregeld moet worden: een dakraam, een vaste trap en elektriciteit. Je kunt er ook voor kiezen om de grote ruimte op te splitsen in twee individuele kamers, om zo je kinderen hun eigen slaapkamer te geven bijvoorbeeld. Uiteraard liggen de totale kosten voor de renovatie in dat geval iets hoger.

Kosten zolder vernieuwen

Zolder verbouwing Gemiddelde prijs incl.
btw
Extra informatie
Open ruimte €5.000,- tot €8.000,- Dakraam voor licht, rechte trap, dakisolatie, aanleg van elektriciteit, centrale verwarming en het netjes afwerken van het plafond, de wanden en vloer.
Twee ruimtes €8.000,- tot €14.000,- Een gipswand, een kunststof dakkapel, vurenhouten trap met kwart draai, dakisolatie, aanleg van elektriciteit en centrale verwarming en het plafond, de wanden en vloer worden netjes afgewerkt.
Twee ruimtes, luxe variant €10.000,- tot €15.000,- Polyester dakkapel aan de ene zijde en een kunststof dakraam aan de andere zijde, dakisolatie, aanleg van verwarming en elektriciteit (geschikt voor zwaardere apparatuur zoals je wasmachine), trap met 2 kwart draaien, een gipswand en nette afwerking van vloer en wanden.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kosten zijn inclusief btw. Voor de exacte prijzen vraag je offertes aan via het offerteformulier.

Energiezuinig huis

Een woningrenovatie is een geschikt moment om te kijken naar je energieverbruik. Als je toch gaat renoveren, kun je ervoor kiezen om je woning energiezuinig te maken. Dit is een kleine extra investering, die ervoor zorgt dat je de kosten op de lange termijn weer terugverdient. Denk bijvoorbeeld aan een renovatie van de kozijnen: kies voor goed isolerende beglazing om warmteverlies zoveel mogelijk te voorkomen. Een andere overweging is om het dak te renoveren met bijvoorbeeld dakisolatie of een dakraam. Op Dakdekkersgids.nl vind je meer informatie over dakrenovatie kosten.

Woning renoveren?

Vraag offertes aan en schakel een aannemer in voor de renovatie!

Offertes aanvragen

Tips om te besparen op renovatie

Wil je graag renoveren maar heb je een beperkt budget? Wij geven je graag een aantal tips waarmee jij de kosten zo laag mogelijk houdt.

 • Voer eventuele sloopwerkzaamheden zelf uit en voer het zelf af naar de vuilstort.
 • Kijk of je materialen voor je renovatie ergens goedkoop kunt krijgen. Denk aan restpartijen of tweedehands materiaal.
 • Je kunt ruimtes met beperkte middelen toch flink vernieuwen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de bestaande keukenkasten of het vervangen van de frontjes.
 • Vergelijk offertes van meerdere vakmannen en kies de aannemer met de laagste kostprijs.

renovatie kosten

Gratis renovatie offertes vergelijken!

Wist je dat je met het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten van een renovatie bespaart? Je doet dit heel eenvoudig met behulp van onze offerteservice. Geef op het offerteformulier je wensen aan en je ontvangt zo snel mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van aannemers uit je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijsopgaven, kies voor de vakman met de laagste kostprijs per m² en bespaar zo tot wel 40%.

Wil jij je dakkapel graag laten herstellen? Of is je keuken aan een flinke opknapbeurt toe? Vul dan vandaag nog het offerteformulier in. Het vergelijken van offertes is helemaal vrijblijvend en kost je niets: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken