Vind de beste aannemer in Spijkenisse

Kom gemakkelijk en snel in contact met aannemers uit Spijkenisse en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis & vrijblijvend

Aannemers Spijkenisse

Alle 100 aannemers in Spijkenisse

Compleet overzicht van alle aannemers in Spijkenisse

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Aannemersbedrijf gezocht Spijkenisse?

In Spijkenisse zijn 100 aannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemersbedrijven bij jou in de buurt. Iedere aannemer in deze gids is handmatig geselecteerd door het serviceteam van Aannemer-Nu.nl.

Indien je een aannemer zoekt dan werk je waarschijnlijk aan een groter bouwproject. Een aannemersbedrijf coördineert het project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd. Een aannemer werkt vaak met onderaannemers en vakmannen waarbij de aannemer het eerste contactpunt is voor jou en deze bedrijven.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een aannemersbedrijf? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken.

Overzicht van alle 100 aannemers in Spijkenisse

Vergelijk gratis 6 offertes

aannemer Spijkenisse

Aannemer in Spijkenisse gezocht?

Zoek je een aannemer in Spijkenisse voor een verbouwing, renovatie of nieuwbouw? Via aannemer-nu.nl vind je snel een eenvoudig aannemers bij jou in de buurt.

Een aannemersbedrijf coördineert je gehele project. Van advies en voorbereiding tot het inschakelen van andere onderaannemers en vaklieden (zoals een architect, schilder, timmerman of metselaar), planning en het afronden van het project.

Lees op deze pagina meer over het kiezen en inschakelen van een aannemer en de kosten.

Zo kies je een aannemer:

 • Een aannemer is vanaf het begin tot de oplevering betrokken bij het project. Of dat nou een renovatie, grote verbouwing of een nieuwbouwproject is.
 • Kies voor een betrouwbare aannemer, controleer bijvoorbeeld of het bedrijf aangesloten is bij keurmerken, Woningborg of de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw.
 • Aannemers doen vaak dezelfde soort klussen, kies dus een specialist die past bij jouw aanvraag. En wacht hier niet te lang mee, de wachttijden kunnen soms oplopen.
 • Bespaar op de kosten met een aannemer uit de regio, dit scheelt aanzienlijk op de kilometerkosten en een aannemer wil vaak zijn reputatie hoog houden in de eigen regio.
 • Lees altijd reviews, bijvoorbeeld op aannemer-nu.nl, voor meer inzicht in de werkwijze van het bedrijf.
 • Lees de offerte en het contract goed door. Let bijvoorbeeld op de kosten en de opbouw, de werkzaamheden en materialen, de start- en opleverdatum, garantie en de voorwaarden.

Dit kost een aannemer:

 • Het uurtarief van een aannemer is gemiddeld €25,- en €50,-.
 • De totale kosten worden berekend met een uurtarief, vaste prijs of een richtprijs. Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs voor meer zekerheid.
 • Ook bij vaste prijzen mogen er vaak prijsstijgingen berekend worden, afhankelijk van je contract.
 • De kosten per klus (verbouwing, renovatie of nieuwbouw) zijn lastig te geven, deze verschillen sterk per project. Hier vind je een aantal gemiddelde prijzen.
 • In 2024 hebben we te maken met grote prijsstingen voor bouwmaterialen.

Wat kost een aannemer?

Het uurtarief van een aannemer ligt tussen de €25,- en €50,-. Houd er rekening mee dat wanneer er gewerkt wordt met een uurtarief, de kosten voor materiaal, gebruik van machines en apparaten en voorrijkosten er nog bij komen.

De kosten van een aannemer worden berekend met een uurtarief, vaste prijs of richtprijs. Een richtprijs houdt in dat er een afspraak wordt gemaakt met een prijs waarbij de uiteindelijke totaalprijs niet meer dan 10 procent mag afwijken. Met een vaste prijs, ook wel aanneemsom genoemd, weet je van tevoren precies wat het gaat kosten.

Uurtarief aannemer 2024

Uurloon 2024 Kosten per uur
Laag €25,- tot €30,-
Midden €30,- tot €40,-
Hoog €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemers.

Kosten aannemer per klus

In plaats van een uurtarief, worden er ook vaak vaste tarieven per project gerekend. Het is lastig om hier richtprijzen voor te geven, want de prijzen verschillen altijd sterk per klus. De kosten worden onder andere bepaald door het type klus, de benodigde materialen, eventueel sloopwerk en de arbeidskosten.

Hieronder vind je een aantal gemiddelde prijzen. Voor een volledige prijsoverzicht is het verstandig om offertes bij aannemers uit Spijkenisse aan te vragen.

Kosten per klus

Volledig renoveren/verbouwen van: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Plaatsen van een: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Standaard prefab aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €16.000,- tot €20.000,-
Standaard maatwerk aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €19.000,- tot €23.000,-
Uitbouw (3×2 meter) €10.500,-
Uitbouw (5×2 meter) €15.000,-
Eenzijdige dakopbouw (5 meter) €7.500,- tot €10.000,-
Tweezijdige dakopbouw (5 meter) €14.000,- tot €17.500,-
Dakopbouw plat dak (25 m²) €25.000,- tot €30.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemersbedrijven Spijkenisse.

Wat beïnvloedt de aannemerskosten?

Een aantal factoren beïnvloeden de totale kosten van een aannemer uit Spijkenisse. De twee belangrijkste factoren zijn natuurlijk de arbeids- en materiaalkosten. Bij materiaalkosten rekenen we hierbij ook het gebruik van machines, apparaten en andere hulpmiddelen zoals steigers.

Dit zijn de factoren die van invloed zijn op de prijs:

 • Arbeidskosten
 • Materiaalkosten (incl. machines en andere hulpmiddelen)
 • Kilometervergoeding


In 2024 zijn de prijzen voor bouwmateriaal onderhevig aan grote schommelingen en prijsstijgingen. Hierdoor is het nog belangrijker om duidelijke afspraken over de prijs te maken en in de offerte op te laten nemen of en hoe hoog eventuele prijsstijgingen mogen zijn.

goedkope aannemer Spijkenisse

Aannemersbedrijf Spijkenisse: van verbouwing tot nieuwbouw

Een aannemersbedrijf uit Spijkenisse heeft verschillende taken en is vanaf de voorbereiding tot de oplevering bij de bouw betrokken. Je kunt een aannemer inschakelen voor een verbouwing of renovatie van je woning of voor een nieuwbouwproject.

Aannemer voor bouw

Wanneer je een nieuwbouwwoning laat bouwen, kom je er al snel achter dat er ontzettend veel geregeld moet worden. Ten eerste moeten er veel verschillende vakmensen worden ingeschakeld. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld elektriciens voor het leggen van elektriciteit, een betonstorter voor de fundering, een metselaar voor de buitenmuren, een stukadoor voor de afwerking van de binnenkant van de woning en daarnaast nog veel meer specialisten.

Ten tweede moeten er veel bouwmaterialen ingekocht worden. Zie je door de bomen het bos niet meer? De vakman houdt al deze processen en vakmensen in de gaten en zorgt ervoor dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd op locatie zijn. Je kunt zelf genieten van de bouw van je nieuwe woning!

Wil je je woning groter maken? Een aannemer kan ook veel voor je betekenen bij het realiseren van een aanbouw. Een aanbouw van je huis zorgt niet alleen voor meer leefruimte. Ook de waarde van je woning wordt erdoor verhoogd. Zo krijg je de investering vanzelf terug!

Aannemer voor renovatie en verbouwingen

Niet alleen bij het bouwen van een nieuwe woning of aanbouw komen veel dingen kijken. Ook bij een renovatieklus komen er veel vakmensen bij je over de vloer. Bijvoorbeeld je aannemer inschakelen bij badkamer verbouwen zorgt ervoor dat jij je vrije tijd aan leuke dingen kunt besteden en dat je geen zorgen hebt over de verbouwing.

Hij zorgt ervoor dat alle vakmensen op de juiste moment aanwezig zijn en dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd besteld en geleverd worden. Hij houdt een oogje voor je in het zeil en zorgt dat de klus op tijd en binnen budget geklaard wordt.

De meest voorkomende klussen van een aannemersbedrijf:

 • Het renoveren van een toilet
 • Het verbouwen van de badkamer
 • Het isoleren en afwerken van de zolder
 • Het plaatsen van een dakopbouw of dakkapel
 • Grote dakwerken zoals een nieuw dak

Lees hier meer over het inschakelen van een aannemer voor je dak.


Betrouwbare aannemer uit Spijkenisse inschakelen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies een geschikte aannemer.

Gratis offertes vergelijken


Hoe kies je een goede aannemer in Spijkenisse?

Aannemer gezocht? Wil je weten hoe je een betaalbare en betrouwbare aannemer uit Spijkenisse moet kiezen?

Dit zijn onze tips:

1. Heeft de aannemer keurmerken?

Let of het aannemersbedrijf bij een keurmerk is aangesloten zoals Bouwgarant, VCA en SWK. Een keurmerk geeft aan dat een aannemer voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen.

2. Aangesloten bij Woningborg?

Het certificaat van Woningborg geeft je bescherming bij een faillissement van het aannemersbedrijf. Met de herstelwaarborg ben je ook beschermd tegen bouwtechnische problemen na de oplevering.

Bij een nieuwbouwwoning of grote verbouwing is dit certificaat vaak ook verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek met nationale hypotheek garantie.

3. Lid van de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw

Bij een verbouwing of nieuwbouw wil je natuurlijk dat je helemaal tevreden bent. Toch kan er voorkomen dat er een geschil ontstaat met de aannemer. In dit geval is het fijn als je aannemer aangesloten is bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw en lid is van de brancheorganisatie Bouwgarant.

De geschillencommssie behandelt de klachten van consumenten en geeft een bindend advies of arbitraal vonnis.

4. Welke ervaring/specialisme heb je nodig?

Aannemers voeren vaak bepaalde klussen uit en soms hebben ze specialisaties. Kies dus voor een bedrijf dat ervaring heeft met jouw project.

5. Wacht niet te lang

Ben je van plan om te gaan verbouwen? Of wil je een nieuwbouwproject gaan doen? Wacht dan niet te lang met het zoeken naar een geschikte aannemer in Spijkenisse. Er gelden namelijk vaak wachttijden en daarnaast kan de aannemer je ook van handig advies voorzien.

6. Kies een aannemer uit de regio

Je bespaart hiermee op je voorrijkosten of kilometervergoeding. Daarnaast wil de aannemer natuurlijk een goede reputatie in de buurt behouden. Via aannemer-nu.nl vind je alle aannemers bij jou in Spijkenisse.

7. Lees reviews

Reviews geven je een goed inzicht of een aannemer betrouwbaar is, goed werk aflevert en of andere klanten ook tevreden waren. Op deze gids vind je reviews, maar jek unt het bedrijf natuurlijk ook altijd even opzoeken via Google.

8. Lees de offerte door

Wanneer je een aannemer zoekt, is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen.

Waar moet je opletten bij een aannemer offerte?

 • Kosten: welke kosten worden er gerekend en is dit inclusief btw? Ook wil je weten wat de kosten zijn voor de materialen en arbeidskosten (ook voor onderaannemers en andere vaklieden). Bekijk ook altijd of er eventuele kosten nagerekend worden, zoals de kilometervergoeding en huur van machines en andere hulpmiddelen. Wil je betalen in termijnen? Dan moeten deze termijnen ook vermeld staan.
 • Welke werkzaamheden: in een offerte van een aannemer moeten de werkzaamheden duidelijk beschreven worden. Wat moet er precies gedaan worden en welke materialen worden er gebruikt?
 • Materialen: zijn deze materialen bij de prijs inbegrepen? Moet je zelf materialen inkopen? En wat is de kwaliteit?
 • Start- en opleverdatum: wanneer starten de werkzaamheden en hoe lang verwacht de aannemer hierover te doen?
 • Garantie: krijg je garantie op de materialen en het werk? Controleer ook welke voorwaarden hiervoor gelden.
 • Voorwaarden: in de offerte moet ook duidelijk vermeld staan welke algemene voorwaarden er gelden en of er ontbindende voorwaarden gelden voor wanneer het project geen doorgang kan vinden.

Vraag gratis offertes aan via deze gids!

aannemers Spijkenisse

Tips bij het werken met een aannemer

Hoe werk je goed samen met een aannemer? En waar moet je goed op letten tijdens de samenwerking? Twee vragen die we vaak krijgen wanneer iemand voor het eerst een aannemersbedrijf gaat inschakelen. En dat snappen we! Een grote verbouwing of nieuwbouw is vaak een spannende tijd, waarbij je natuurlijk wilt dat alles goed geregeld is. We hebben daarom een aantal aannemers gevraagd voor een paar tips.

De beste tips van onze aannemers:

 • Maak altijd duidelijke afspraken met je aannemer en leg deze op papier vast. Dit helpt niet alleen voor de voortgang van je verbouwing of bouw, maar voorkomt ook discussies achteraf.
 • Kom regelmatig even kijken op de bouwplaats. Wanneer het nodig is, kun je dan snel bijsturen.
 • Bespreek problemen direct met je aannemer, wacht hier niet mee. Je kunt dan direct afspraken maken.
 • Zorg ervoor dat de benodigde vergunning op tijd binnen zijn. Dit kun je ook samen met de aannemer doen of eventueel helemaal uitbesteden.
 • Is iets niet duidelijk in de offerte of in het contract? Vraag dan om verduidelijking.
 • Vaak heeft een aannemer een netwerk van onderaannemers en vakmannen (zoals metselaars, glaszetters, timmermannen en schilder) waar ze goed samen mee kunnen werken. Wij raden aan om te kiezen voor een team van mensen die de aannemer goed kent.
 • Kies voor een realistische tijdsplanning.

Bouwbedrijf Spijkenisse inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Verbouwing, renovatie of nieuwbouw op de planning? Door een aannemersbedrijf uit Spijkenisse in te schakelen geef je de klus uit handen en zorg je ervoor dat het gehele proces van begin tot eind soepel verloopt. Een betrouwbare iemand houdt rekening met jouw wensen en geeft advies over de mogelijkheden.

Aannemer gezocht? Of wil je meer weten over de opties of ben je benieuwd naar de prijzen of het uurloon?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan van een aantal bedrijven een prijsopgaaf. Vergelijk deze onderling en bespaar op de kosten!


Gratis aannemer offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

Hieronder geven we je antwoord op een aantal veelgestelde vragen rondom de werkzaamheden van aannemers en het inschakelen van een aannemer.


Je bent niet verplicht om een aannemer in te schakelen voor een verbouwing, maar dit betekent niet dat je een aannemer niet nodig hebt. Voor het aanvragen van een bouwvergunning moet je bijvoorbeeld verplicht een bouwtekening en/of een constructieberekening inleveren.
Voor een goede en betrouwbare aannenmer in Spijkenisse kun je deze gids gebruiken. Bekijk ook altijd of het aannemersbedrijf aangesloten is bij een keurmerk, zoals SWK, Bouwgarant of Woningborg, en aangesloten is bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw.
De wachttijd op je verbouwing kan uitlopen van enkele weken tot enkele maanden. Veel aannemers zitten vol en ook de wachttijden op bouwmateriaal kan oplopen. In overleg met je aannemer bepaal je wanneer de werkzaamheden gepland moeten worden.
In de meeste gevallen wordt er gevraagd om een aanbetaling van 10% voor de aanvang van de werkzaamheden. De rest van het bedrag wordt dan in één keer of in termijn betaald, afhankelijk van de hoogte van de kosten en de duur van het project. Je bespreekt dit van tevoren met het aannemersbedrijf en in het contract leg je vast wat de betalingswijze is.

Gebruik aannemer-nu.nl om een aannemer in de buurt te vinden. Zoek op je plaatsnaam naar aannemers en vraag gratis ofertes aan om de prijzen en voorwaarden te vergelijken. Je kunt ook meteen reviews lezen van andere klanten.
Een aannemer begeleidt het gehele project. Hij bespreekt het ontwerp, geeft advies, maakt de planning (en houdt deze ook bij), regelt of helpt bij de aanvraag van bouwvergunningen, schakelt andere vakmannen, koopt de materialen in en richt de werkplaats in. Bij het project is de aannemer het aanspreekpunt.
De meeste aannemersbedrijven hebben een specialisme. Zo zijn er aannemers die grote commerciële projecten, bedrijven die alleen nieuwbouwwoningen realiseren en aannemers die renovaties begeleiden. Het is handig om een bedrijf te kiezen die past bij de werkzaamheden die jij wilt laten uitvoeren.
Dit is afhankelijk van de grootte en de duur van het project. Bij lange projecten heb je vaak één keer in de week of één keer per twee weken contact. Naar mate de opleveringsdatum dichterbij komt, zal het contact intensiveren. Contact heb je op de bouwplaats, telefonisch en via de mail of WhatsApp.