Vind de beste aannemer voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Verbouwen

Overweeg je te verhuizen omdat je woning te klein geworden is? Verbouwen is veel goedkoper! Met een verbouwing verhoog je de waarde van je woning ook nog eens flink. En dat komt natuurlijk weer van pas als je het woonhuis over een aantal jaren wilt verkopen. Uiteraard is het grootste voordeel van een verbouwing dat het je woongemak en comfort flink verhoogt.

Op deze pagina lees je op welke manieren jij je huis verbouwen kunt. Je leest onder andere over verbouwingen van het toilet, de badkamer of de zolder. Ook krijg je een indicatie van de kosten en lees je hoe een aannemer bij verbouwingen te werk gaat. Wil je graag besparen op de kosten? Vraag dan gratis offertes aan en kies voor de vakman met de laagste prijzen.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Voordelen van een verbouwing

Als je eigen leefruimte door gezinsuitbreiding te klein geworden is, of als niet alle kamers naar wens zijn, dan is een verbouwing enorm waardevol. Door te verbouwen zorg je er namelijk voor dat het woonhuis volledig naar je wensen is. Zo blijf je hier met veel plezier wonen, terwijl je voorheen misschien liever wilde verhuizen. Maar dat niet alleen: want een verbouwing draagt ook bij aan de waarde van je huis! Door je woonhuis te verbouwen creëer je extra ruimte of moderniseer je de badkamer, de wc of de zolder. Hierdoor stijgt het pand flink in waarde.

Wil je je huis verbouwen?

Vraag gratis offertes aan n krijg inzicht in de verbouwkosten!

Offertes aanvragen

huis verbouwen

Wat kost een verbouwing?

Een verbouwing is een stuk goedkoper dan verhuizen, maar wat kost verbouwen nu precies? De verbouwingskosten zijn natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Hierdoor zijn de verbouwingskosten bij elke verbouwing weer anders. Wil je precies weten wat verbouwen gaat kosten, vraag dan kosteloos offertes aan. In de tabel hieronder vind je ondertussen een indicatie van de verbouwingskosten. De kosten voor het verbouwen van het toilet bedragen gemiddeld €1.850,- tot €2.650,- en voor het verbouwen van de badkamer bedragen de verbouwingskosten ongeveer €6.500,- tot €9.500,-. De kosten van een grote verbouwing, zoals het realiseren van een aanbouw bedragen ongeveer €19.000,- tot €27.000,-, afhankelijk van het formaat.

Prijstabel: verbouwingskosten

Volledige verbouwing Gemiddelde kosten, incl. materiaal-,a
arbeidskosten en btw
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Aanbouw €19.000,- tot €27.000,-

*Let op: het zijn indicatieprijzen, inclusief btw. Voor exacte prijzen vraag je gratis offertes aan via het offerteformulier.

Meer informatie over:
Keukenrenovatie
Plaatsen dakkapel
Aanbouw
Uitbouw
Woning renoveren

prijzen verbouwing

Hoe verbouwing financieren?

Veel mensen denken dat je een flinke spaarrekening moet hebben om je woonhuis te verbouwen. Gelukkig zijn er daarnaast nog andere manieren om de kosten voor het verbouwen te overbruggen. Door geld te lenen kun je toch je huis verbouwen. De kosten betaal je dan maandelijks af. Je hebt doorgaans drie mogelijkheden om de verbouwingskosten te betalen:

  • Door vooraf flink te sparen.
  • Door een hypotheek voor de verbouwing af te sluiten.
  • Door een persoonlijke lening af te sluiten.

Spaargeld

Wil je binnenkort je huis verbouwen, dan is het sowieso verstandig om daar alvast voor te lenen. Heb je al een flinke spaarrekening? Als je meer dan €30.000,- (€60.000,- voor partners) aan spaargeld hebt, betaal je daarover vermogensheffing. Door dit slim te investeren in het verbouwen van je woning, verhoog je de woningwaarde en voorkom je dat je veel vermogensbelasting moet betalen. Is sparen geen optie? Dan is het voor verbouwingen ook een optie om een tweede hypotheek af te sluiten.

Hypotheek

Het afsluiten van een tweede hypotheek is een kostbare investering. Alleen al aan advieskosten betaal je ongeveer €1.000,- tot €2.000,-. Je kunt bij dezelfde hypotheekverstrekker een tweede hypotheek afsluiten. Het is wel belangrijk dat je in dat geval rekening houdt met de hoogte van de hypotheek en de waarde van je woning. Dit heeft namelijk invloed op de rente die je moet betalen.

Lening

Een derde mogelijkheid is het afsluiten van een lening. Je kunt eventueel aan een familielid vragen om het geld voor de verbouwing te lenen, maar je kunt ook een persoonlijke lening aansluiten. De rente hiervan is hoger dan de rente van een extra hypotheek, maar je voorkomt allerlei extra kosten, zoals de notariskosten. Gaat het om een relatief klein bedrag dat je in een korte tijd weer wilt afbetalen, dan is dit zelfs een goedkopere keuze.

verbouwing

Vergunning nodig bij verbouwen?

Verbouwen kan niet altijd zomaar gedaan worden. In veel gevallen moet je namelijk eerst een vergunning aanvragen. Of je wel of niet een vergunning moet aanvragen, controleer je gemakkelijk op omgevingsloket.nl. Met deze snelle vergunningscheck weet je direct of je een vergunning aan moet vragen. Ga jij je huis verbouwen en vindt er sloopwerk plaats? Bij meer dan 10 m³ aan puin moet je een melding doen bij de gemeente. Ook als je asbest moet verwijderen is het doen van een melding verplicht. Deze en andere regels vind je op de website van de rijksoverheid. Hier lees je ook waar je aan moet voldoen als je vergunningsvrij wilt bouwen.

Ideeën verbouwingen

Je kunt verschillende kamers in huis verbouwen. Verbouwingen van de badkamer komen regelmatig voor, omdat je hiermee je woongenot flink kunt verbeteren. Met de installatie van een luxe ligbad of inloopdouche bijvoorbeeld, of met het vervangen van de oude wastafel. Verbouwingen van het toilet zijn ook populair: met de installatie van een hangende wc is de ruimte gemakkelijker schoon te maken en verhoog je de waarde van je woning! Maar wist je dat ook een verbouwing van de zolder enorm waardevol kan zijn? Door de zolder fatsoenlijk af te werken kun je de ruimte gebruiken als slaap- of werkkamer!

badkamer verbouwen

Badkamer verbouwen

Ga je de badkamer in je huis verbouwen? Je kunt alle kanten op! Kies voor een complete renovatie van de badkamer door zowel het sanitair als de tegels volledig te vervangen. Je kunt alle kanten op. Ga voor een moderne badkamer met lichte kleuren of gebruik juist veel warme tinten voor een landelijke sfeer. Op die manier kun je iedere dag in stijl starten en eindigen.

Toilet verbouwen

Veel mensen vinden het zonde om geld uit te geven aan verbouwingen aan het toilet, maar wist je dat we in één mensenleven ongeveer één tot drie jaar op het toilet doorbrengen? Zonde dus, als deze niet volledig naar je wensen is! Tegenwoordig laten steeds meer mensen een hangend toilet installeren. Dit oogt een stuk ruimtelijker en is bovendien een stuk gemakkelijker schoon te maken. Doordat het doorspoel reservoir in de muur verwerkt is, is het toilet bovendien een stuk mooier afgewerkt.

Zolder verbouwen

Het renoveren van de zolder levert een groot woongenot op. Is je woning door gezinsuitbreiding te klein geworden? Of wil jij je huis verbouwen omdat je extra werkruimte nodig hebt? De zolder is relatief eenvoudig te renoveren en levert een hoop extra ruimte op. Laat eventueel een extra dakraam of zelfs dakkapel plaatsen, zodat je voldoende lichtinval hebt. De aannemer helpt je met het opstellen van een plan, zodat je zeker weet dat je de ruimte op zolder optimaal benut!

verbouwen stappenplan

Hoe gaat een aannemer te werk?

Hoe de aannemer bij verbouwingen precies te werk gaat, verschilt uiteraard per situatie. In grote lijnen doorlopen aannemers het volgende stappenplan:

Stap 1: als eerste is er een persoonlijke kennismaking. Hierin geef jij al je wensen omtrent de verbouwing door en laat de aannemer je weten wat er allemaal mogelijk is.

Stap 2: daarna volgt een schetsontwerp. Zo krijg je een duidelijk beeld van hoe je woning er na het verbouwen uit komt te zien. Aan de hand van deze schets volgt ook een prijsindicatie.

Stap 3: ben je geïnteresseerd en ga je akkoord met de offerte? Dan volgt de officiële ontwerptekening. Hierop houdt de vakman rekening met jouw persoonlijke wensen en de afmetingen. Als je hiermee akkoord gaat teken je pas de officiële koop-aannemingsovereenkomst.

Stap 4: de aannemer levert alle benodigde materialen aan bij de gemeente voor een eventuele bouwvergunning. Pas na goedkeuring van de gemeente gaan verbouwingen van start.

Stap 5: als de verbouwing is afgerond volgt de oplevering. Hoe lang dit duurt, is uiteraard afhankelijk van de verbouwingen die plaatsvinden. Eventueel geef je nog punten aan die je graag verbeterd ziet. De vakmannen passen dit dan nog voor je aan.

Woning laten verbouwen?

Vraag offertes aan voor de exacte kosten van een verbouwing!

Offertes aanvragen

Tips om goedkoop je woning te verbouwen

Verbouwen duur? Met onze tips kun je jouw woning ook heel goedkoop aanpassen, bijvoorbeeld door een renovatie! Zo houd je de prijzen laag door zelf het sloopwerk uit te voeren. Vraag een paar vrienden om je te helpen en het wordt zelfs een gezellige middag. Het afvoeren van het puin is één van de grootste kostenposten in het sloopwerk. Bespaar hierop door zelf een auto of aanhanger te huren en het puin naar de vuilstort te brengen.

Kun je ook besparen op materiaal?

Jazeker! Kies bijvoorbeeld voor tweedehandsmateriaal of restpartijen. De prijzen zijn een stuk voordeliger dan de prijzen van gloednieuwe materialen. Door dit zelf aan te schaffen ben je een stuk goedkoper uit. Tot slot is het altijd verstandig om offertes van aannemers te vergelijken, zodat je zeker bent van het scherpste aanbod.

verbouwingskosten

Huis verbouwen? Gratis aannemer offertes vergelijken!

Wil je binnenkort je huis verbouwen? Ga dan snel op zoek naar een aannemer! Via ons netwerk kom je gemakkelijk in contact met aannemers uit je eigen regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van maximaal 6 aannemers en kies zo voor de professional met het beste aanbod! Op deze manier ben je verzekerd van de beste hulp tegen de laagste prijzen. Wil je meer weten over de kosten? Of ben je benieuwd naar de prijzen voor het renoveren van je badkamer? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in!

Gratis offertes vergelijken