Aannemer dak: kosten 2024 & werkzaamheden!

Gratis & vrijblijvend

Aannemer voor je dak

Een aannemer doet veel verschillende soorten klussen en kun je ook voor je dak inschakelen. Van een compleet nieuw dak, het oplossen van een daklekkage tot vervangen van onderdelen van het dak: een aannemer zorgt voor een soepel verloop van de werkzaamheden.

Op deze pagina lees je meer over het inschakelen van een aannemersbedrijf voor dakwerken, welke werkzaamheden er vaak mogelijk zijn en geven we je een indicatie van de kosten.

Waarom een aannemer voor dakwerken inschakelen?

 • De aannemer neemt veel werk uit handen en je hoeft zelf geen toezicht meer te houden.
 • Aannemers hebben een groot netwerk van vakmensen, onderaannemers en andere specialisten die er nodig zijn voor de dakwerken.
 • Een aannemer wordt vaak ingeschakeld bij grote projecten, maar ook kleine projecten zijn mogelijk.

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten.


Wat kost een aannemer voor een dak?

Hoeveel een aannemer precies kost, is afhankelijk van alle werkzaamheden die je laat uitvoeren. Vaak is een aannemer betrokken bij een groot project en zijn dakwerken daar een onderdeel van. We hebben daarom wat algemene prijzen per type dakwerk voor je in een tabel gezet.

Dakwerken: prijzen 2024

Dakwerken Prijzen 2024*
Dakrenovatie €50,- tot €120,- per m²
Dakonderhoud €12,- tot €20,- per m²
Coating aanbrengen €15,- per m²
Vervangen losse dakpannen €30,- per m²
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m²
Dakgoten + regenpijpen schoonmaken €5,- per strekkende meter
Dak ontmossen €10,- tot €15,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,-
Dakreparatie €30,- per m²

* Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan.

De kosten voor een nieuw dak kunnen we opsplitsen in twee delen: voor nieuwe dakbedekking en voor een compleet nieuw dak. Hieronder vind je de prijzen voor nieuwe dakbedekking.

Kosten nieuwe dakbedekking 2024

Hellend dak Prijzen per m²* (inclusief plaatsing) Totaalprijs bij dak van 60 m² (inclusief plaatsing)
Betondakpannen €40,- tot €65,- €2.400,- tot €3.900,-
Kleidakpannen €55,- tot €95,- €3.300,- tot €5.700,-
Kunstleien €55,- tot €95,- €3.300,- tot €5.700,-
Natuurleien €100,- tot €145,- €6.000,- tot €8.700,-
Riet €85,- tot €100,- €5.100,- tot €6.000,-
Aluminium, zink of koper €55,- tot €125,- €3.300,- tot €7.500,-
Plat dak    
Bitumen €70,- tot €90,- €4.200,- tot €5.400,-
Epdm €95,- tot €120,- €5.700,- tot €7.200,-
Pvc €75,- tot €95,- €4.500,- tot €5.400,-
Groendak €60,- tot €65,- €3.600,- tot €3.900,-

En dit zijn een aantal richtprijzen voor het vervangen van onderdelen van de dakconstructies.

Dakconstructie vervangen: kosten 2024

Soort dakwerk Gemiddelde prijs*
Hellend dak  
Nieuwe dakconstructie €1.700,- per m³
Nieuwe spanten €2.000,- per m³
Nieuwe gordingen €1.900,- per m³
Nieuwe kepers €1.800,- per m³
Plat dak  
Nieuwe basislaag €6,- per m²
Nieuwe onderlaag van glasvlies €6,- per m²
Nieuwe dampdrukkende lagen €5,- per m²
Nieuwe dampschermen €10,- tot €20,- per m²
Onderdak  
Nieuw onderdak €10,- tot €16,- per m²
Dakisolatie  
Hellend dak isoleren langs binnen €20,- tot €50,- per m²
Hellend dak isoleren langs buiten €40,- tot €60,- per m2
Plat dak isoleren langs binnen €30,- tot €40,- per m²
Plat dak isoleren langs buiten €70,- tot €115,- per m²

Aannemer dak: de werkzaamheden

Door een aannemer in te schakelen voor dakwerken, hoef je zelf niet meer toezicht te houden. De aannemer is verantwoordelijk voor de dakwerken van begin tot eind en zorgt voor een hoge kwaliteit en goede afronding van de werkzaamheden.

Het voordeel van een aannemer is dat hij of zij ook een groot netwerk heeft van onderaannemers. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar een dakdekker, iemand die je dakkapel gaat plaatsen of een isolatiespecialist. De aannemer voor het dak neemt de juiste mensen aan voor alle werken.

Ook een samenwerking met een bouwkundige specialist of architect is geen probleem.

De werkzaamheden op een rij

 • Projectplanning: opstellen van een plan voor de dakwerken, inclusief tijdschema’s en budgetten. De aannemer controleert ook of de planning op schema loopt.
 • Aanbesteding: de aannemer neemt de juiste onderaannemers en leveranciers aan.
 • Wet- en regelgeving: de aannemer controleert of de dakwerken volgens de bouwvoorschriften verlopen, de vergunningen op tijd aangevraagd worden en andere wettelijker vereisten.
 • Kwaliteitscontrole: toezicht houden op de kwaliteit van de materialen en het vakmanschap om ervoor te zorgen dat het werk voldoet aan de gestelde normen en specificaties.
 • Veiligheid: de aannemers handhaven op de veiligheidsvoorschriften op de bouwplaats.
 • Risicobeheer: identificeren en beheren van potentiële risico’s die de voortgang of het succes van de dakwerken kunnen beïnvloeden.
 • Voortgangsrapportage: je ontvangt regelmatig een rapportage over de voortgang van het project, inclusief eventuele wijzigingen in planning en kosten.
 • Communicatie: effectieve communicatie onderhouden met jou en alle andere belanghebbenden.
 • Oplevering: zorg dragen voor een soepele oplevering van het dakwerk.

Deze taken variëren afhankelijk van de omvang en het type bouwproject, maar over het algemeen is een aannemer verantwoordelijk voor het beheren en coördineren van alle aspecten van de dakwerken, van begin tot eind.

Op zoek naar een geschikte aannemer? Vraag dan gratis offertes aan!

aannemer voor dak

Welke dakwerken voor aannemers?

Wanneer een aannemer wordt ingeschakeld, gaat het vaak om een groot project. Bij kleine dakwerken, zoals een reparatie, het plaatsen van een dakraam of het plaatsen van zonnepanelen, is een aannemer vaak niet nodig. Je hebt dan vaak voldoende aan een professioneel dakdekkersbedrijf.

Gaat het echter om een groter project, bijvoorbeeld het plaatsen van een compleet nieuw dak, het vervangen van alle dakbedekking of het plaatsen van isolatie in de woning? Of worden verschillende dakwerken gecombineerd? Dan is een aannemer een goede keuze voor jouw dak.

Alle dakwerken op een rij

Hieronder vind je nog meer informatie over de dakwerken die je kunt laten doen door een aannemer.

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is nodig wanneer het dak verouderd is of wanneer een dakreparatie niet meer voldoende is. Afhankelijk van de staat van het dak en jouw wensen, worden de werkzaamheden ingepland en netjes afgerond.

Nieuw dak

Een nieuw dak is een ingrijpende gebeurtenis. Voor een nieuw dak zijn er twee mogelijkheden: nieuwe dakbedekking en een compleet nieuw dak. Vooral bij een compleet nieuw dak moet er veel geregeld worden. Schakel daarom een ervaren aannemer in.

Dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel creëert veel ruimte in je woning. Ideaal als je graag een extra slaapkamer of een kantoorruimte wilt maken. Ook is een dakkapel waardeverhogend.

De aannemer draagt zorg voor de planning van het plaatsen van de dakkapel, schakelt de juiste mensen in voor het openen van het dak, de plaatsing en de afwerking van de dakkapel. Ook is het mogelijk om de aannemer direct in te schakelen voor het afwerken van de ruimtes, bijvoorbeeld door scheidingswanden te laten plaatsen of de zolderkamer helemaal af te werken.

Veranderingen aan een dak

Wil je dakisolatie laten plaatsen? De schoorsteen verwijderen? Of juist een mooie open haard in je woning plaatsen? Dit zijn allemaal werkzaamheden waarbij er veel geregeld moet worden. De aannemer neemt dit uit handen voor je.

Kleine dakwerken

Verschillende kleine dakwerken of dakwerken combineren met andere verbouwingswerken zijn natuurlijk ook een optie. Een dakkapel, extra isolatie of het opnieuw indelen van de bovenste verdieping van je woning? Het is geen probleem.

Handige tips

Op zoek naar een aannemer voor je dak, maar weet je niet precies waar je moet beginnen?

Dit zijn onze tips:

 • Kies een aannemer die ervaring heeft met dakwerken. Wanneer je veel meer wilt laten doen, bijvoorbeeld een complete verbouwing, dan is een all-round aannemer ook een goede optie.
 • Er is een verschil tussen een aannemer en een bouwbedrijf. Een bouwbedrijf doet ook de daadwerkelijke werkzaamheden en kan dus ook ingeschakeld worden voor dakwerken.
 • Schakel een geregistreerde en erkende aannemer.
 • Let op speciale keurmerken zoals Bouwgarant, FSC en SKG-IKOB.

Vakkundige aannemer voor je dak nodig? Gratis offertes vergelijken!

Ben je op zoek naar een goede aannemer voor je dak? Zoek dan niet verder en vraag gratis offertes aan! Door offertes te vergelijken krijg je niet alleen snel inzicht in de kosten, je kunt ook vergelijken en zo de beste aannemer voor de juiste prijs inschakelen. Deze offerteservice is helemaal gratis en vrijblijvend, zo zit je dus nergens aan vast. Klik op onderstaande button, vul het korte formulier in en je ontvangt snel prijsopgaven!

Gratis offertes vergelijken