Vind de beste aannemer voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Keuken renoveren

Voldoet je keuken niet aan al je wensen? Laat je keuken renoveren! Met een keukenrenovatie geef jij de keukenruimte de gewenste uitstraling. Kies voor nieuwe frontjes voor een fris uiterlijk of vervang de keukenapparatuur om het gebruikersgemak te vergroten. Op zoek naar een aannemer voor jouw renovatie?

Start de gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere vakmannen in jouw regio. Vergelijk en kies daarna de expert met het beste aanbod! Op deze manier lees je hoe jij je keuken kunt renoveren. Je krijgt informatie over de kosten én leest meer over de verschillende mogelijkheden.

Voordelen van keuken renoveren

  • Een keukenrenovatie is een stuk goedkoper dan een nieuwe keuken plaatsen.
  • Zelfs met kleine aanpassingen knap je een keuken enorm op.
  • Laat je keuken renoveren voor een groter gebruikersgemak.
  • Met een keukenrenovatie verhoog je de waarde van je woning.

Stappen bij het renoveren van een keuken

Ga je je je keuken renoveren? Er is volop keuze uit verschillende manieren om je keuken te renoveren, zelfs zonder breken! Laat bijvoorbeeld je keukenkastjes renoveren voor een snelle renovatie of ga voor een complete renovatie waarbij je ook de keukenapparatuur vervangt!

  • Stap 1: hoe wil jij je oude keuken opknappen? Wil je alleen de keukendeurtjes renoveren of wil je ook graag andere onderdelen van de keuken vervangen? Beslis ook welke kleuren en materialen je bij de renovatie van de keuken wilt gebruiken.
  • Stap 2: Laat je keukenkastjes renoveren? Weet dat er heel veel opties zijn. Kies bijvoorbeeld voor een handige lade voor al je pannen in plaats van een statische kast. Laat je informeren door een keukenrenovatie expert voor het mooiste resultaat.
  • Stap 3: Kies je accessoires. Hierbij kun je denken aan het beslag, zoals scharnieren of grepen. Kies je voor moderne grepen over de hele breedte van de lade of wil je juist klassieke greepjes in het midden van het kastje?
  • Stap 4: als je alle keuzes hebt gemaakt en doorgegeven aan de aannemer, zal hij je keuken vernieuwen zodat deze aan al je wensen voldoet!

Keuken renoveren in één dag?

Vergelijk offertes en vind snel een aannemer bij jou in de buurt.

Gratis offertes vergelijken

keuken renoveren

Kosten keuken renoveren

Hoeveel een keuken renoveren gaat kosten hangt heel erg samen met de keuzes die je maakt en het formaat van je keuken. Stel dat je een kleine keuken wilt renoveren: de kosten liggen dan rond de €350,- tot €950,-. Hierbij renoveer je dan 3 keukendeuren en 3 ladefronten met één koelkastpaneel.

De kosten voor een keukenrenovatie bij een gemiddelde keuken liggen iets hoger: rond de €900,- tot €2.000,-. De prijs hangt hierbij heel erg af van de kwaliteit en merken die je kiest. Voor deze prijs krijg je 8 keukendeuren, 5 ladefronten en een koelkast- en vaatwasser paneel. Heb je meer items nodig? Voor een grote keuken liggen de renovatiekosten rond de €1.000,- tot €3.000,-.

Wat kost een keuken renoveren?

Grootte keuken Gemiddelde kosten Inbegrepen bij de renovatie
Kleine keuken €350,- tot €950,- 3 keukendeuren, 3 ladefronten en 1 koelkastpaneel
Gemiddelde keuken €900 tot €2.000,- 8 keukendeuren, 5 ladefronten, 1 koelkastpaneel en 1 vaatwasserpaneel
Grote keuken €1.000,- tot €3.000,- 12 keukendeuren, 7 ladefronten, 1 koelkastpaneel en 1 vaatwasserpaneel

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. De kosten zijn inclusief btw, arbeidskosten, handgrepen en scharnieren.Vergelijk offertes en bespaar op de totale kosten.

Keuken renoveren: met of zonder breekwerk?

Er zijn in principe twee manieren om je keuken te renoveren: met of zonder breekwerk.

Een keukenrenovatie zonder breekwerk noemen we een kleine renovatie. Een kleine keukenrenovatie is doorgaans in één dag uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan een keuken renoveren met folie, zodat alle bestaande keukenkastjes een fris nieuw uiterlijk krijgen. Ook het recht hangen van keukenfrontjes geeft de ruimte al een compleet nieuwe uitstraling.

Toch liever een grote renovatie?

Hierbij vervang je alle onderdelen die niet meer voldoen aan je wensen. Sloop bijvoorbeeld alle bovenkastjes weg en plaats hier grote planken, als een display voor al je servies. Afhankelijk van hoeveel sloopwerk je laat uitvoeren neemt een grote keukenrenovatie enkele dagen tot ongeveer een week in beslag.

Besparen op de kosten van het renoveren van je keuken?

Met het vergelijken van offertes kies je gemakkelijk de aannemer met de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken

keukenrenovatie

Mogelijkheden bij keuken renoveren

Een keukenrenovatie vul je zelf volledig in. De keuken moet immers voldoen aan jouw persoonlijke wensen. Wil jij graag het gebruikersgemak vergroten door je keukenapparatuur te vernieuwen? Of vind je het vooral belangrijk dat je er voldoende opbergruimte is voor al je bakspullen?

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden bij het renoveren van je keuken. Wil jij graag besparen op de kosten van een renovatie? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Niet alleen je keuken renoveren, maar je gehele woning? Lees hier meer over renovatie!

Keukenkastjes renoveren

Eén van de onderdelen die je eenvoudig renoveert zijn de keukenkastjes. Met behulp van folie of verf verander je ze eenvoudig van kleur. Geef de keukenkastjes bovendien nieuwe greepjes en je keuken krijgt een compleet andere uitstraling! Onderschat het effect van de kleine details dus niet.

Maar er is nog meer mogelijk!

Ruil je standaard keukenkastje bijvoorbeeld voor een lade. Dit is ruimtebesparend en je kunt altijd gemakkelijk bij de pannen die achterin staan zonder dat je eerst de voorste pannen aan de kant moet schuiven. En wat dacht je van verlichting in de keukenkastjes? Dit geeft een prachtige, knusse sfeer en zorgt er bovendien voor dat je altijd voldoende licht hebt.

Keukendeurtjes renoveren

Het is ook een optie om alleen de keukendeurtjes te renoveren. Door de greepjes te vernieuwen en de kleur te veranderen krijgt de keuken direct een compleet ander uiterlijk. Het voelt bijna alsof je zelfs een hele nieuwe keuken hebt laten plaatsen!

De keukendeurtjes zijn heel gemakkelijk van kleur te veranderen door middel van folie. De vakmannen brengen deze folie strak aan op de frontjes, waardoor het bijna lijkt alsof ze geschilderd zijn. De vakman hangt alle frontjes mooi recht en zorgt dat ze soepel openen en sluiten. Deze renovatie is binnen één dag uitgevoerd waardoor je direct resultaat ziet.

keuken laten renoveren

Keukenapparatuur vernieuwen

Om het gebruikersgemak in de keuken te vergroten, is het slim om de keukenapparatuur te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor een luxe stoomoven in plaats van een kleine combi-magnetron. Heb je niet voldoende ruimte in het vriesvak in de koelkast? Kies dan voor een ruime vriezer in je keuken: zo kun je al je etenswaren fatsoenlijk invriezen.

Ook het fornuis vervang je eenvoudig voor meer gemak. Kies bijvoorbeeld voor een ruim 6-pits fornuis zodat je alle ruimte hebt om grote gerechten te koken. Kijk ook eens naar de afzuigkap: kies voor een nieuw model dat zuiniger werkt, zodat je geen last hebt van etensluchten in huis.

Nieuwe keukenkraan en spoelbak

Een andere optie is het vervangen van de keukenkraan en spoelbak. Maak deze groter als je extra ruimte wilt hebben om de afwas te doen bijvoorbeeld. Of kies juist voor een kleinere spoelbak zodat je extra werkblad hebt. Dit maakt het koken met meerdere personen een stuk gemakkelijker.

Ook de keukenkraan heeft een invloed op het uiterlijk van je keuken. Wil je liever een ronde kraan of een strakke rechte? En kies je voor een standaard mengkraan of ga je liever voor een ééngreepskraan?

Keukenblad vervangen

Vervang het keukenblad om jouw keuken een compleet ander uiterlijk te geven. Er is volop keuze uit verschillende keukenbladen. Tegenwoordig is een blad van hout in combinatie met witte keukenkasten heel erg populair. Je kunt ook kiezen voor een blad met een houtlook, dit is vaak een stuk goedkoper. Ook een betonnen keukenblad is steeds populairder. Dit past heel goed bij huizen met een industriële inrichting.

Vraag jezelf ook af wat je achter het keukenblad op de muur wilt hebben. Wil je dit laten betegelen of wil je een deel van het keukenblad tegen de muur plaatsen? Tegenwoordig is het ook een optie om de muur achter het blad te schilderen. Kies dan wel voor afwasbare verf.

Keuken renoveren: doe het zelf of uitbesteden?

Een keuken renoveren is geen goede doe-het-zelf klus. Als je verzekerd wilt zijn van de beste kwaliteit, kies dan voor het inschakelen van een aannemer voor het verbouwen. Die zorgt ervoor dat je keuken er tip-top uitziet én goed werkt. Denk bijvoorbeeld aan het oliën van de scharnieren, zodat je de keukendeurtjes weer zonder kraken kan openen.

Bovendien vereist het aansluiten van een gasfornuis of vaatwasser kennis en ervaring. De vakman heeft je nieuwe vaatwasser waarschijnlijk in een uurtje geplaatst. Ga je zelf aan de slag, dan ben je waarschijnlijk meer tijd kwijt.

Meer informatie over het kiezen van een geschikte aannemer.

Keukenrenovatie in 1 dag

Zelfs in één dag kun je een volledige keukenrenovatie uitvoeren. Door kleine veranderingen door te voeren, krijgt de keuken een nieuw en fris uiterlijk en verhoog je zelfs de waarde van je woning.

Welke renovaties kan ik in één dag doen?

Denk aan kleine veranderingen waarvoor je niets hoeft te slopen: het vervangen van de kraan, het vernieuwen van de keukenapparatuur en het plaatsen van nieuwe handgreepjes. Ook het vervangen van de keukenfrontjes of het schilderen van de deurtjes is een goede manier om jouw keuken in één dag een nieuw uiterlijk te geven.

keukenkastjes renoveren

Besparen? Gratis keukenrenovatie offertes vergelijken!

Wil jij je keuken renoveren? Betaal dan niet te veel! Vergelijk de prijzen van meerdere aannemers bij jou in de buurt en kies de vakman met het beste aanbod. Kies de expert met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de totale keukenrenovatie. De offertes ontvang je helemaal gratis en je zit bovendien nergens aan vast: start nu je gratis offerteaanvraag en bespaar!

Gratis offertes vergelijken