Vind de beste aannemer voor jouw project!

Gratis & vrijblijvend

Dakkapel plaatsen

Een dakkapel plaatsen zorgt voor extra licht in ruimte in je slaap- of werkkamer. Hierdoor vergroot jij je woongenot enorm! Ben jij je kleine, donkere slaapkamer zat? Kies dan een ruime dakkapel met grote ramen. Bovendien verhoog je hiermee de waarde van je woning. Op zoek naar een aannemer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere aannemers in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaar je tot 40% op de kosten en weet je zeker dat je nooit te veel betaalt!

Op deze pagina lees je meer over het plaatsen van een dakkapel. Je leest wat de plaatsing kost en hoe dit in z’n werk gaat.

Kosten dakkapel plaatsen

De kosten om een dakkapel te plaatsen zijn afhankelijk van het soort dakkapel. Een prefab dakkapel plaatsen kan al vanaf €3.000,-. Dit is goedkoper, omdat het plaatsingsproces heel snel en efficiënt is. Het plaatsen van een traditionele dakkapel kan vanaf ongeveer €4.000,-. In beide gevallen gaat het om een dakkapel van hout.

Heb je liever de luxe van minder onderhoud? Een kunststof constructie kost iets meer. Laat je een prefab kunststof dakkapel plaatsen dan kost dit ongeveer €2.750,- en voor een traditioneel geplaatste dakkapel starten de kosten rond de €4.700,-. Wil je een polyester dakkapel plaatsen, dan ligt de prijs rond de €4.250,-.

Wat kost het plaatsen van een dakkapel?

Wat voor soort dakkapel? Prijs prefab dakkapel (inclusief plaatsing)* Prijs traditionele dakkapel (inclusief plaatsing) *
Houten dakkapel Vanaf €3.000,- Vanaf €4.000,-
Kunststof dakkapel Vanaf €3.750,- Vanaf €4.700,-
Polyester dakkapel Vanaf €4.250,- N.v.t.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kostprijs? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Meer informatie:
Kosten aannemer
Hoe kies je een aannemer?

Laat een dakkapel plaatsen en verhoog de waarde van je woning!

Kies een aannemer bij jou in de buurt en bespaar tot wel 40% op de plaatsing.

Gratis offertes vergelijken

Dakkapel plaatsen: welke bouwwijze?

Een dakkapel plaatsen kan op twee verschillende manieren. Een prefab constructie plaatsen is de meest goedkope methode en deze is al in één dag geplaatst. Wil je een dakkapel met een unieke stijl zoals een schuin dak? Dan kun je beter een traditionele dakkapel laten plaatsen. Dit kost meer, maar geeft ook meer mogelijkheden in de stijl van de dakkapel.

Hieronder lees je meer over het plaatsen van prefab en traditionele dakkapellen.

Wil jij besparen op de plaatsing van je dakkapel? Vergelijk dan gratis offertes!

dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel plaatsen

Prefab houdt in dat de dakkapel in de fabriek geproduceerd wordt. Dit heeft een aantal voordelen. In de fabriek is er bijvoorbeeld continu controle op kwaliteit waardoor je zeker weet dat de constructie uitstekend in elkaar zit. Weersomstandigheden en temperatuur hebben geen invloed op de productie.

Bovendien plaatsen vakmannen een prefab dakkapel in 1 dag!

In de ochtend maken de vakmannen een uitsparing in het dak. Rond het middaguur arriveert de kraan, en deze tilt de dakkapel op het dak. De paar uur daarna maken de vakmannen de dakkapel vast aan het dak en zorgen ze voor de afwerking aan de buitenzijde. Wil je ook de binnenkant laten afwerken? Maak hier dan afspraken over met je aannemer.

Traditionele dakkapel plaatsen

Wanneer we spreken van een ‘traditionele dakkapel’, dan gaat het eigenlijk om een constructie die ter plaatse opgebouwd wordt. Dit neemt natuurlijk iets meer tijd in beslag. De vakmannen zorgen er altijd voor dat je ’s avonds niet hoeft te gaan slapen met een gat in het dak: de constructie zit dus in één dag op het dak. Maar voor de afwerking binnen en buiten hebben ze extra werkdagen nodig.

Wat is het voordeel van een traditionele dakkapel?

Je hebt veel meer keuze in de stijl van de dakkapel. Zo kies je eenvoudig iets dat past bij de stijl van je woning, waardoor je huis extra in waarde stijgt. Kies bijvoorbeeld voor een dakkapel met een schuin of zelfs een puntdak.

Besparen op de kosten voor het plaatsen van je dakkapel?

Vergelijk gratis offertes en kies de aannemer met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Afwerking na plaatsing dakkapel

Na de plaatsing volgt de afwerking. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat de afwerking ervoor zorgt dat de dakkapel écht wind- en waterdicht is. Als je de constructie hebt laten plaatsen volgt daarna eerst de afwerking aan de buitenkant. De meest standaard afwerking, zijn de zijwangen en boeidelen. Afhankelijk van het materiaal, kun je deze nog laten schuren en schilderen.

Pas als de buitenafwerking voltooid is volgt de binnenafwerking.

De binnenafwerking bestaat onder andere uit het aftimmeren. Je kunt ervoor kiezen om knieschotten in de dakkapel aan te brengen. Daarnaast is het slim om ook schilder- of stucwerk aan te brengen, zodat de constructie dezelfde stijl heeft als de rest van de kamer.

Hoe ziet de dag van de plaatsing er precies uit?

Dakkapel laten plaatsen? De dag ziet er dan zo ongeveer uit:

  • In de ochtend arriveren de vakmannen en ze gaan direct aan de slag. Ze maken een uitsparing in het dak. Soms moeten de vakmannen een draagbalk verplaatsen, zodat er geen balken in de weg zitten. Dit neemt slechts een paar uur in beslag.
  • Laat je een prefab constructie plaatsen? Dan komt in het begin van de middag de hijskraan. Deze tilt de dakkapel het dak op, waarna de vakmannen hem snel vastzetten aan het dak. De plaatsing neemt slechts 1 dag in beslag!
  • Laat je een traditionele constructie plaatsen? In dat geval bouwen de vakmannen zo snel mogelijk de basisconstructie op. Daarna maken ze je dak zo snel mogelijk waterdicht: ze beginnen met het dak en plaatsen dan de zijwangen en boeidelen. Tot slot volgen de kozijnen met de beglazing. De volgende dag (of dagen) gaan ze verder met de afwerking.

Vergunning nodig voor het plaatsen van de dakkapel?

Voor het plaatsen van een prefab constructie heb je in sommige gevallen geen vergunning nodig. Wel moet je de constructie plaatsen aan de hand van een aantal regels. Zo mag je alleen vergunningsvrij bouwen als je kiest voor een plat dak en de constructie aan de achterkant of zijkant van je huis geplaatst wordt.

Kies je voor een traditionele constructie? Om deze te plaatsen heb je vrijwel altijd een vergunning nodig. Houd er rekening mee dat een vergunning geld kost en deze kosten dus nog bovenop de prijs van de plaatsing komen.

Ga naar het Omgevingsloket om te controleren of je een bouwvergunning nodig hebt en om de vergunning aan te vragen.

plaatsen dakkapel

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Besparen op de plaatsing van je dakkapel? Dat kan! Met het vergelijken van offertes vind je snel en eenvoudig de aannemer in jouw regio met de beste prijs. Je bespaart zo tot wel 40% op de plaatsing van je dakkapel! Wil jij dat ook?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

De aanvraag kost je niets en is helemaal vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken