29 aannemers in Lichtenvoorde

Een overzicht van alle aannemers in Lichtenvoorde

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

In Lichtenvoorde zijn 29 aannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemersbedrijven bij jou in de buurt. Iedere aannemer in deze gids is gecontroleerd op inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Lichtenvoorde is een plaats in de provincie Gelderland en telt 12906 inwoners, bestaande uit 6499 mannen en 6407 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. In totaal heeft Lichtenvoorde 5225 huishoudens. Per 180 huishoudens is er 1 aannemersbedrijf beschikbaar.

Aannemer Lichtenvoorde gezocht?

Indien je een aannemer zoekt dan werk je waarschijnlijk aan een groter bouwproject. Een aannemersbedrijf coördineert het project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd. Een aannemer werkt vaak met onderaannemers en vakmannen waarbij de aannemer het eerste contactpunt is voor jou en deze bedrijven.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een aannemersbedrijf? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

aannemer Lichtenvoorde

Aannemer Lichtenvoorde

Je huis verbouwen, renoveren of nieuw laten bouwen tot de plek waar je altijd al van droomt? Een aannemer realiseert jouw wensen en zorgt ervoor dat dat droomhuis er komt. Aannemers schakel je voor diverse klussen in. Zo staan ze niet alleen voor je klaar bij de nieuwbouw van een woning, maar huur je ze ook in voor de renovatie of verbouwing van bepaalde ruimtes of het dak.

Op deze pagina staat meer informatie over wat aannemers uit Lichtenvoorde allemaal voor werkzaamheden doen, wat de kosten van verbouwen en renoveren zijn en een waar je aan moet denken bij het selecteren van een goed aannemersbedrijf. Benieuwd naar de exacte prijzen van een aannemer?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waarom aannemersbedrijf inschakelen?

Huis verbouwen, een bepaalde ruimte te renoveren of nieuwbouw? Schakel dan een aannemersbedrijf in. Een aannemer heeft namelijk de leiding over de volledige klus en coördineert en stuurt vakmannen aan. Bovendien zorgen aannemers ervoor dat de planning en uitvoering van de werkzaamheden goed verlopen. Daarbij ben je met een aannemer verzekerd van garantie als er iets misgaat en weet je zeker dat er goede kwaliteit geleverd wordt.

Wat kost een aannemer?

Het gemiddelde uurloon ligt rond de €30,- en €40,-. Voor meer gemiddelde kosten, kijk je in onderstaande tabel.

Wat de precieze kosten van een aannemer zijn, verschilt nogal. Dit komt omdat ieder aannemersbedrijf een eigen prijsbeleid hanteert. Vaak is dit prijsbeleid een prijs per uur, ook wel uurloon genoemd. In sommige gevallen wordt er een totale kostprijs of een prijs per m² gerekend. Bij een totaalprijs, spreek je een vast bedrag met de aannemers af. Het voordeel is dat je aan het eind niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Uurloon aannemer

Uurloon Kosten per uur
Laag€25,- tot €30,-
Midden€30,- tot €40,-
Hoog€40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemers Lichtenvoorde. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en is inclusief plaatsing, materiaal en btw. Vraag gratis offertes aan van aannemersbedrijven uit de regio!

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de prijzen van een aannemersbedrijf. Natuurlijk is het afhankelijk van wat je laat doen, dus of het om verbouwen, renoveren of nieuwbouw aankomt. Daarbij heeft de omvang van de klus een groot impact op de kostprijs. Een andere factor is de prijsafspraak die je maakt met de aannemer, dus een vaste kostprijs, een richtprijs of een uurloon. Het laatste punt is hoe je de ruimtes wil inrichten. Hoe luxer de uitstraling en materialen, hoe hoger de kosten. Bovendien spelen de soort materialen, maar ook machines en andere hulpmiddelen mee.

Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs:

 • Verbouwingswerken
 • Materiaalkosten
 • Kosten aannemer Lichtenvoorde

Meer informatie over verbouwingswerken:


Wat doet een aannemer?

Zoals hierboven al vermeld, schakel je een aannemersbedrijf in voor een groot bouwproject, zoals een verbouwing, renovatie of nieuwbouwwoning. Maar wat doet een aannemer precies? Er vallen verschillende taken binnen het pakket van een aannemer. Zo bespreekt een aannemer het ontwerp met een architect, regelt hij (bouw)vergunningen en maakt hij een werkplanning. Vervolgens plant het aannemersbedrijf personeel in, wordt de werkplaats ingericht en doet hij de materiaalinkoop. Wanneer het project begint, coördineert de aannemer het volledige project en stuurt hij vakmannen aan. Een aannemersbedrijf heeft dus verschillende taken en blijft tot de oplevering bij de bouw betrokken.

Voor welke klussen schakel je een aannemer in?

aannemer prijzen

Huis bouwen

Wanneer je zelf een huis laat bouwen en een aannemersbedrijf inschakelt voor de coördinatie en planning, zijn er tal van mogelijkheden. Je hebt volledige vrijheid met alles, wat resulteert in een woning die volledig naar je eigen wens is.

Let bij het bouwen van een huis op een aantal punten. Zoals het vinden en kopen van een kavel, het inventariseren van je wensen en het op een rijtje zetten van financiën. Bij de kosten moet je rekening houden met bouwrente, meerwerk en leges.

Voordat je begint met bouwen is het handig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo is er grond of een kavel nodig om op te bouwen, moet de volledige kostprijs gefinancierd worden en heb je een architect nodig die je woning ontwerpt. Handig is om bij de prijzen rekening te houden met de prijzen van bouwrente, meerwerk en leges. Daarna schakel je architect in die samen met de aannemer of het aannemersbedrijf betrokken is bij het ontwerp.

Wat het bouwen van een pand kost, hangt van veel factoren af. denk aan de grootte, het ontwerp, de materialen en de kavel. Bovendien is het de vraag of je een huis casco wilt laten bouwen of als prefab. Bij casco zijn er ontzettend veel keuzemogelijkheden, met betrekking tot materialen en afwerking. Een prefab woning heeft geen afwerking. Meer weten over het uurloon van een aannemersbedrijf? Vraag gratis offertes aan via het offerteformulier.

Aannemer inschakelen voor een verbouwing?

Vraag via het offerteformulier gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken

Verbouwen of renoveren

Bij verbouwen of renoveren zorg je dat je huis mooier, groter en luxer wordt. Maar wat is het verschil tussen verbouwen en renoveren?

Verbouwen is het uitbreiden of veranderen van een volledige woning of een bepaalde ruimte. Een goed voorbeeld van een verbouwing is het aanbouwen of uitbouwen van een woning. Bij renoveren worden er aanpassingen of vernieuwingen aan het huis of aan een bepaalde ruimte gedaan. Renoveren is kortweg gezegd het bruikbaar maken van een pand en het te laten voldoen aan bepaalde gestelde eisen.

Wat kost een verbouwing of renovatie eigenlijk? Dit is lastig te benoemen, omdat de prijzen uiteenlopen en worden beïnvloed door verschillende punten. Daarbij komt dat aannemers 3 prijsmethoden hebben. Een vaste prijs, prijs per uur of richtprijs.

aannemersbedrijf Lichtenvoorde

Badkamer verbouwen

Een badkamer verbouwen heeft vaak verschillende aanleidingen. Bijvoorbeeld een compleet verouderde ruimte, veranderende situatie in huis of je vindt de huidige ruimte gewoon niet meer mooi. Je oude badkamer zat? Laat de ruimte dan verbouwen door een aannemersbedrijf. Zet je wensen op een rijtje en zoek samen met de aannemer uit welke materialen en kleuren je wilt. Vergeet niet om sanitair uit te zoeken en naar de kostprijs te vragen. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan, wanneer het opgeleverd wordt door de aannemer. Gemiddeld kost het verbouwen van een badkamer tussen de €6.500,- en €9.500,-.

Verbouwing toilet

Last van een lekkende wastafel of loslatende tegeltjes? Kies er dan voor om het kleine kamertje te verbouwen. Schakel hier een aannemer uit Lichtenvoorde voor in, die de klus voor je uit handen neemt. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de verbouwing van het toilet. Denk aan de materialen, tegeltjes en of je een basic of luxe toiletpot wilt. Bovendien is het ook een optie om de muren en het plafond de laten stuken. De gemiddelde prijzen voor een toiletverbouwing liggen rond de €2.250,-.

Prijzen verbouwing

Volledige verbouwingGemiddelde kosten, incl. materiaal-,
arbeidskosten en btw
Toilet€1.850,- tot €2.650,-
Badkamer€6.500,- tot €9.500,-
Zolder€9.000,- tot €13.000,-
Keuken€12.500,- tot €17.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemersbedrijven Lichtenvoorde. De kostprijs verschilt per bedrijf en is inclusief plaatsing, materiaal en btw. Gratis offertes van aannemersbedrijven Lichtenvoorde.

Aanbouw

Een groter woonoppervlakte creëren omdat de ruimte te klein is geworden? Dan is een aanbouw mogelijk de juiste oplossing. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor meer licht. Bovendien stijgt hierdoor ook de waarde van het huis. Schakel een aannemersbedrijf in om de klus te realiseren. Een aanbouw is een volledig nieuwe constructie, die aan een deel van de woning gebouwd wordt.

Je hebt een aantal keuzes te maken, voordat je een aannemer aan de slag laat gaan. Wil je een prefab of maatwerk? En in welke stijl; klassiek, standaard of modern? Een standaardmodel is de goedkoopste optie, omdat de vormgeving eenvoudig is en in dezelfde kleur als het pand wordt gebouwd. Je plaatst een aanbouw vaak aan de zijkant of achterkant de woning. Echter is het ook mogelijk om aan de keuken of slaapkamer aan te bouwen.

Wat kost een aanbouw?

Wat de kosten van een aanbouw zijn, is lastig te definiëren. De prijzen worden namelijk beïnvloed door de keuzes die je maakt en door andere factoren, zoals materiaal en extra opties. Een standaard prefab heb je vanaf €16.000,-. Wil je liever een aanbouw die volledig aansluit op jouw moderne of landelijke woning? Dan lopen de prijzen al snel op tot €25.000,-. Ben je benieuwd naar de exacte prijs? Dan vraag je gratis offertes aan via het formulier.

Prijzen aanbouw

Prefab (kant-en-klaar)Maatwerk
Standaard€16.000,- tot €20.000,-€19.000,- tot €23.000,-
Klassiek/modern€18.000,- tot €22.000,-€21.000,- tot €25.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en zijn inclusief plaatsing, materiaal en btw.

Uitbouw

Ook een uitbouw zorgt voor een grotere leefruimte en meer licht in je woning. Veel uitbouwen worden gemetseld of bestaan uit houtskeletbouw. Een uitbouw is een vergroting van een bestaande ruimte. Er wordt dus geen nieuwe constructie geplaatst. Veel mensen willen uitbouwen om bijvoorbeeld een veilige manier hun auto te plaatsen. Uitbouwen is mogelijk aan de voorkant, achterkant of zijkant van een huis. Er zijn prefab of op maat gemaakte varianten. Let wel op dat de kans aanwezig is dat je een vergunning nodig hebt.

Uitbouw kosten

De kosten hangen voornamelijk af van de grootte en van welk materiaal het wordt gemaakt. Andere factoren die de prijs beïnvloeden zijn de soort en hoe de fundering en afwerking geplaatst worden. Een gemiddelde uitbouw van 6m² kost zo’n €10.500,-. Hoe groter de ruimte, hoe hoger de prijs is. Ga je liever voor een grotere uitbouw van 12m². Dan moet je al gauw denken aan een bedrag van €16.700,-. In onderstaande tabel vind je meer over de gemiddelde kosten van een uitbouw.

Kosten uitbouw

Afmetingen uitbouwGemiddelde prijs
2 × 2 meter€9.000,-
3 × 2 meter€10.500,-
4 × 2 meter€14.500,-
5 × 2 meter€15.000,-
6 × 2 meter€16.700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en zijn inclusief plaatsing, materiaal en btw.

Dakopbouw

Het creëren van extra leefruimte kan ook door een dakopbouw. Zo lever je geen deel van de tuin in, maar geniet je wel van meer licht en een grotere ruimte. Er zijn verschillende soorten, waarvan de dakkapel de meest voorkomende variant is. Ook is het mogelijk om een complete verdieping op je woning te laten plaatsen. Voordeel hiervan is een waardestijging van het huis. Schakel voor een dergelijke klus wel een aannemer in.

aannemerprijs

Kosten dakopbouw

Wat een dakopbouw precies kost, hangt van diverse punten af. Gaat het om een schuin of plat dak? En als het een schuin dak betreft, wil je dan een eenzijdig of tweezijdige dakopbouw? Tweezijdig betekent dat er aan 2 kanten van het dak een opbouw komt. Daarnaast speelt het materiaal en de grootte ook een rol, net als bepaalde extra opties. Een eenzijdige dakopbouw kost tussen de €7.500,- en €10.000,-. De tweezijdige variant heb je vanaf €14.000,-.

Prijzen dakopbouw

Soort dakopbouwAfmetingPrijs
Eenzijdig5m€7.500,- tot €10.000,-
Tweezijdig5m€14.000,- tot €17.500,-
Plat dak25m²€25.000,- tot €30.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en zijn inclusief plaatsing, materiaal en btw.

Betrouwbaar aannemersbedrijf nodig voor een badkamerrenovatie?

Vergelijk meerdere aannemers met elkaar!

Gratis offertes vergelijken

Renovatie

Veel mensen denken bij het realiseren van hun droomhuis aan nieuwbouw of een verbouwing. Het is echter ook een optie om bepaalde ruimtes te renoveren en zo iets te creëren wat volledig aan je wensen voldoet. Je leest hier meer over het renoveren van specifieke ruimtes.

Badkamer

Het renoveren van een badkamer is vaak een ingrijpende klus. Daarom schakel je daar het beste een aannemersbedrijf voor in. De kosten van een badkamerrenovatie zijn afhankelijk van bepaalde factoren. Denk aan het uurloon van de aannemer, maar ook aan materiaalkosten en eventuele afvoerkosten. Andere factoren zijn materialen, grootte en de keuze van het sanitair. Je betaalt voor een complete badkamerrenovatie tussen de €3.500,- en €10.000,-.

Keuken

Een keukenrenovatie is een goede optie wanneer je een andere keuken wilt, maar geen zin hebt om een volledige verbouwing te doen. Wat de prijzen voor een renovatie zijn, hangt vooral af van wat je wilt renoveren en welke wensen je hebt. Zo is het mogelijk om de keukenkastjes te vervangen of te laten lakken, het keukenblad te vernieuwen of frontjes van koelkast of vaatwasser te vervangen. Denk bij de renovatiekosten aan zo’n €1.000,- tot €3.000,-.

Toilet

Vaak krijgt het kleinste kamertje weinig aandacht, terwijl dit eigenlijk zonde is. Je maakt namelijk meerdere malen per dag gebruik van het toilet. Bovendien is het renoveren van een toilet niet heel ingewikkeld. Huur een aannemer in en laat de tegeltjes en het kraantje vervangen. Je kunt ook de toiletpot vervangen voor een hangend model. Wat een toiletrenovatie kost hangt af van je wensen. Een gemiddelde renovatie kost zo’n €1.500,-. Dit is inclusief montage en het uurloon.

Onderhoud

Het onderhoud van een huis is net zo belangrijk als het vervangen of renoveren van bepaalde ruimtes. Investeer je in goed onderhoud? Dan zorg je dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Fijn is dat je een aannemer dus ook voor bepaalde onderhoudswerkzaamheden inschakelt. Dit kunnen reparaties zijn, aan bijvoorbeeld het dak of aan dakgoten. Maar ook het vervangen van onderdelen, schilderwerkzaamheden of het toevoegen van isolatie.

aannemers Lichtenvoorde

Hoe selecteer je een goede aannemer?

Wil je een betrouwbare aannemer uit Lichtenvoorde inschakelen voor een verbouw- of renovatieklus? Dan kan dit nog best een lastige opgave zijn. Er zijn een aantal punten waar je op let bij het selecteren van het juiste aannemersbedrijf.

 • Start met een eisenlijst en wensenlijst. Op deze lijst geef je aan wat er moet gebeuren. Probeer de lijsten zo gedetailleerd mogelijk te noteren, zodat de aannemer dit meeneemt in de offerte.
 • Probeer een aannemersbedrijf te zoeken via je eigen netwerk. Vraag rond wie er goede ervaringen hebben met een aannemer of aannemersbedrijf. Daarbij is het soms best handig om willekeurig te kiezen, voor bijvoorbeeld aannemers uit de wijk. Of om een oproep via social media te doen, zodat vrienden kunnen helpen met selecteren.
 • Een aantal prijsopgaven ontvangen van verschillende aannemers? Dan is het verstandig om te letten op certificaten en keurmerken, zoals Bouwgarant. Vaak is dit wat duurder, maar heb je wel garantie als er iets misgaat.
 • Fijn is ook, als de aannemer zich aan de gemaakte planning houdt. Op die manier weet je waar je aan toe bent. Spreek dus samen een einddatum af, waarop de werkzaamheden gereed zijn.
 • Let ook op de communicatieve vaardigheden van de aannemer. Als de aannemer niet snel reageert en het offertetraject al moeizaam verloopt, is het handig om na te denken of je wel met het bedrijf in zee wilt gaan.
 • Het is ook verstandig om referenties te vragen aan het aannemersbedrijf. Dit betekent dat je contact opneemt of langsgaat bij klanten waar de aannemer al voor gewerkt heeft. Je kunt ook online kijken voor referenties van de desbetreffende aannemer.
 • Ga tenslotte na of alles duidelijk is. Controleer de offerte, check de prijzen en lees eventuele voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Keurmerk

Keurmerken zijn een belangrijk criterium als het om het selecteren van betrouwbare aannemers gaat. Er zijn een aantal keurmerken waar je op kunt letten, zoals Bouwgarant, FSC en VCA.

Als een aannemer aangesloten is bij Bouwgarant, dan kies je voor optimale zekerheid. De aannemers beschikken namelijk over de juiste diploma’s en verzekeringen, zijn getoetst op kwaliteit en hebben aantoonbare ervaring. Bovendien heeft Bouwgarant een klachtenregeling en bieden zij garantie voor extra zekerheid. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Bouwgarant.

Een ander keurmerk is FSC, een internationale organisatie dat zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer. Zij houden rekening houdt met ecologische, economische en sociale maatregelen. Werken met een FSC-gecertificeerde aannemer is dus essentieel voor het behoud van de FSC-status. In Nederland zijn gemiddeld 1200 aannemers FSC-gecertificeerd. Kijk voor meer informatie hierover op de website van FSC.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het heeft veel gecertificeerde bedrijven en aannemers onder zich vallen. Via het CCR controleer je eenvoudig of een bedrijf een VCA-diploma of certificaat heeft. Ga naar de website van het VCA voor meer informatie over certificaten en diploma’s.

Aannemersbedrijf inschakelen?

Vraag prijsopgaven aan via het offerteformulier.

Gratis offertes vergelijken

Wat gebeurt er als je ontevreden bent?

Het aannemersbedrijf is klaar met het bouwen, verbouwen of renoveren van je woning of van bepaalde ruimtes in huis. Na de oplevering, controleer jij of je tevreden bent. Ben je ontevreden over het eindresultaat? Dan moet je dit zo snel mogelijk melden. Dit kan door een brief of mail naar de aannemer te sturen, waarin je uitlegt wat er niet goed is.

Geef de aannemer vervolgens wel de kans om het werk te herstellen. Is het resultaat na het herstellen nog steeds niet goed of weigert de aannemer herstelwerkzaamheden uit te voeren? Dan vraag je het beste advies aan een deskundig persoon. Zij helpen je met deze kwestie. Kom je er ook niet met een deskundig persoon uit, dan is het een optie om een deel van de rekening niet te betalen. Uiteraard laat je dit wel weten aan de aannemer, zodat je daar niet op gepakt kunt worden.

Gaat het daarna nog steeds mis en krijg je geen respons van het aannemersbedrijf? Ontbind dan een deel van de overeenkomst. De 3 opties op een rijtje:

 • Deskundig advies vragen
 • Gedeelte van de factuur niet betalen
 • Een deel van de overeenkomst ontbinden

In de Wet Kwaliteitswaarborg zijn verschillende punten opgenomen over aansprakelijkheid. Wet Kwaliteitswaarborg is onderdeel van Bouwend Nederland, een vereniging van bouw- en infrabedrijven. Op de officiële website van Bouwend Nederland vind je allerlei veel gestelde vragen over verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van aannemers.

aannemer kosten

Tips om te besparen op een aannemer

Er zijn een aantal tips waarmee je bespaart op een aannemersbedrijf uit Lichtenvoorde Koop bijvoorbeeld zelf (een gedeelte van) de materialen die nodig zijn. Wanneer de aannemer en vakmannen bezig zijn, help je gemakkelijk mee met eenvoudige klusjes. Denk aan bepaalde voorbereidende werkzaamheden of het wegbrengen van puin. Ga voor een aannemer uit de buurt, dit scheelt je voorrijkosten. Tot slot is het aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende aannemers. Dit scheelt vaak een hoop op de kostprijs.

De tips samengevat:

 • Schaf zelf het materiaal aan
 • Help mee met kleine klusjes
 • Kies voor een aannemer uit de buurt
 • Vergelijk gratis offertes

Aannemer Lichtenvoorde gezocht?

Vraag gratis offertes aan bij aannemersbedrijven uit je regio.

Vind het juiste aannemersbedrijf!

Ontvang gratis offertes en vind eenvoudig en snel een geschikte aannemer.

Vergelijk gratis offertes!

Door offertes te vergelijken bespaar je op de kosten!

Aannemer Lichtenvoorde inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Verbouwing, renovatie of nieuwbouw op de planning? Door een aannemersbedrijf uit Lichtenvoorde in te schakelen geef je de klus uit handen en zorg je ervoor dat het gehele proces van begin tot eind soepel verloopt. Een betrouwbare aannemer houdt rekening met jouw wensen en geeft advies over de mogelijkheden.

Wil je meer weten over de opties of ben je benieuwd naar de prijzen of het uurloon van aannemers?
Start de gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt dan van een aantal aannemers een prijsopgaaf. Vergelijk deze onderling en bespaar op de kosten!