Vind de beste aannemer in Ridderkerk

Kom gemakkelijk en snel in contact met aannemers uit Ridderkerk en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis & vrijblijvend

Aannemers Ridderkerk

Alle 55 aannemers in Ridderkerk

Compleet overzicht van alle aannemers in Ridderkerk

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Aannemersbedrijf gezocht Ridderkerk?

In Ridderkerk zijn 55 aannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemersbedrijven bij jou in de buurt. Iedere aannemer in deze gids is handmatig geselecteerd door Aannemer-Nu.nl.

Indien je een aannemer zoekt dan werk je waarschijnlijk aan een groter bouwproject. Een aannemersbedrijf coördineert het project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd. Een aannemer werkt vaak met onderaannemers en vakmannen waarbij de aannemer het eerste contactpunt is voor jou en deze bedrijven.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een aannemersbedrijf? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken.

Overzicht van alle 55 aannemers in Ridderkerk

Vergelijk gratis 6 offertes

aannemer Ridderkerk

Aannemer in Ridderkerk gezocht?

Je huis verbouwen, renoveren of nieuw laten bouwen tot de woning waar je altijd al van droomt? Een aannemer uit Ridderkerk realiseert jouw wensen en zorgt ervoor dat je droomhuis gerealiseerd wordt. Aannemers schakel je voor diverse klussen in. Zo staan ze niet alleen voor je klaar bij de nieuwbouw van een woning, maar huur je een vakman ook in voor de renovatie of verbouwing van bepaalde ruimtes of het dak. Benieuwd naar de exacte prijzen van een verbouwexpert?

Start gratis offerteaanvraag.

Op deze pagina staat informatie over wat ze allemaal voor werkzaamheden uitvoeren, wat de kosten van verbouwen en renoveren zijn en een waar je aan moet denken bij het selecteren van een goed bedrijf.

Zo kies je een aannemer:

 • Een aannemer kun je inschakelen voor een renovatie, grote verbouwing of een nieuwbouwproject. Hij is betrokken bij het gehele project, vanaf de voorbereiding tot de oplevering
 • Controleer of het aannemersbedrijf is aangesloten bij keurmerken, brancheorganisaties, Woningborg en de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw.
 • Kies voor een aannemer die ervaring heeft met jouw aanvraag, want aannemers doen vaak dezelfde soort werkzaamheden. Wacht niet te lang met het kiezen, want er gelden soms wachttijden.
 • Het is handig om reviews van aannemersbedrijven te lezen, dit kun je doen op aannemer-nu.nl.

Dit kost een aannemer:

 • Het gemiddelde uurtarief van een aannemer is €25,- en €50,-.
 • De aannemerskosten worden berekend met een uurtarief, vaste prijs voor het gehele project of een richtprijs. Het is belangrijk om van tevoren te weten hoe de prijs berekend wordt. Met een vaste prijs weet je van tevoren precies hoeveel het gaat kosten.
 • Houd er rekening mee dat eventuele prijsstijgingen van materialen doorberekend kunnen worden, dit is afhankelijk van de voorwaarden van je contract.
 • Het is lastig om de totale kosten van een verbouwing, renovatie of nieuwbouw te geven, want dit is van veel factoren afhankelijk. Klik hier voor een aantal richtprijzen.
 • Ook in 2024 zien we grote prijsstijgingen in de kosten van bouwmateriaal.Aannemersbedrijf Ridderkerk: waarom inschakelen?

Huis verbouwen, een bepaalde ruimte te renoveren of nieuwbouw? Schakel dan een aannemersbedrijf in. Deze heeft namelijk de leiding over de volledige klus en coördineert en stuurt vakmannen aan.

Bovendien zorgen aannemers uit Ridderkerk ervoor dat de planning en uitvoering van de werkzaamheden goed verlopen. Daarbij ben je met een specialist verzekerd van garantie als er iets misgaat en weet je zeker dat er goede kwaliteit geleverd wordt.

Voor welke klussen schakel je een aannemersbedrijf uit Ridderkerk in?

 • Het verzorgen van een verbouwing
 • Het aanvragen van bouwvergunningen
 • Het huren van een hijskraan, afvalcontainer of bouwlift en het regelen van de ontheffing daarvoor
 • De planning in de gaten houden
 • De inkoop en levering van bouwmaterialen
 • Het selecteren van geschikte vakmannen

goedkope aannemer Ridderkerk

Wat kost een aannemer?

Het gemiddelde uurloon ligt rond de €30,- en €40,-. Voor meer gemiddelde kosten, kijk je in onderstaande tabel.

Wat de precieze kosten van een aannemer in de bouw zijn, verschilt nogal. Dit komt omdat ieder bedrijf een eigen prijsbeleid hanteert. Vaak is dit prijsbeleid een prijs per uur, ook wel uurloon genoemd. In sommige gevallen wordt er een totale kostprijs of een prijs per m² gerekend. Bij een totaalprijs, spreek je een vast bedrag af. Het voordeel is dat je aan het eind niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Hoeveel kost een aannemer per uur?

Uurloon 2024 Kosten per uur
Laag €25,- tot €30,-
Midden €30,- tot €40,-
Hoog €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemers. De kostprijs verschilt per aannemersbedrijf en is inclusief plaatsing, materiaal en btw.


Aannemer gezocht voor bouw of verbouwing?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten.

Gratis offertes vergelijken


Kosten aannemer per klus

In de volgende prijstabel vind je een handig overzicht van verschillende richtprijzen van een aannemer voor een woningrenovatie. Een dakopbouw laten plaatsen doe je bijvoorbeeld vanaf €7.500,-. Wil je je zolder bewoonbaar maken? Dan moet je rekening houden met gemiddeld €12.500,- tot €17.500,-, inclusief isolatiewerken door de vakman.

Een badkamer renovatie kost ongeveer €6.500,- tot €9.500,- in totaal. Wil je een uitbouw aan je woning? Dan moet je rekening houden met een gemiddeld van €10.500,- tot €15.000,-.

Wil je liever exacte prijzen van de specialisten weten? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Wat kost een aannemer per klus?

Volledig renoveren/verbouwen van: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Plaatsen van een: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Standaard prefab aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €16.000,- tot €20.000,-
Standaard maatwerk aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €19.000,- tot €23.000,-
Uitbouw (3×2 meter) €10.500,-
Uitbouw (5×2 meter) €15.000,-
Eenzijdige dakopbouw (5 meter) €7.500,- tot €10.000,-
Tweezijdige dakopbouw (5 meter) €14.000,- tot €17.500,-
Dakopbouw plat dak (25 m²) €25.000,- tot €30.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemersbedrijven Ridderkerk. Vraag gratis offertes aan.


Besparen op de kosten van een aannemer?

Vergelijk gratis offertes om te besparen op de kosten van aannemers.

Gratis aannemer offertes vergelijken!


Wat beïnvloedt de kosten van aannemers?

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de prijzen van een aannemer in Ridderkerk. Natuurlijk is het afhankelijk van wat je laat doen, dus of het om verbouwen, renoveren of nieuwbouw aankomt. Daarbij heeft de omvang van de klus een groot impact op de kostprijs.

Een andere factor is de prijsafspraak die je maakt, dus een vaste kostprijs, een richtprijs of een uurloon. Gezien de prijzen vaak variëren is het slim om gratis offertes te vergelijken. Het laatste punt is hoe je de ruimtes wil inrichten. Hoe luxer de uitstraling en materialen, hoe hoger de kosten. Bovendien spelen de soort materialen, maar ook machines en andere hulpmiddelen mee.

Dit zijn de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de prijs:

 • Verbouwingswerken
 • Materiaalkosten
 • Arbeidskosten

aannemer voor bouw en renovatie

Wat doet een aannemer?

Zoals hierboven al vermeld, schakel je een aannemersbedrijf in voor een groot bouwproject, zoals een verbouwing van je woning, of renovatie. Ook kan hij een huis bouwen. Maar wat doet een aannemer precies?

Er vallen verschillende taken binnen het pakket. Zo bespreekt een hij het ontwerp met een architect, regelt hij (bouw)vergunningen en maakt hij een werkplanning. Vervolgens plant het bedrijf personeel in, wordt de werkplaats ingericht en doet hij de materiaalinkoop. Wanneer het project begint, coördineert de specialist het volledige project en stuurt hij vakmannen aan.

Een aannemersbedrijf heeft dus verschillende taken en blijft tot de oplevering bij de bouw betrokken. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voor welke klussen schakel je iemand in?

 • Bouw en nieuwbouw
 • Verbouwingen
 • Renovaties
 • Onderhoud


Aannemer voor bouw

Wanneer je een nieuwbouwwoning laat bouwen, kom je er al snel achter dat er ontzettend veel geregeld moet worden. Ten eerste moeten er veel verschillende vakmensen worden ingeschakeld. Daarbij moet je denken aan bijvoorbeeld elektriciens voor het leggen van elektriciteit, een betonstorter voor de fundering, een metselaar voor de buitenmuren, een stukadoor voor de afwerking van de binnenkant van de woning en daarnaast nog veel meer specialisten.

Ten tweede moeten er veel bouwmaterialen ingekocht worden. Zie je door de bomen het bos niet meer? De vakman houdt al deze processen en vakmensen in de gaten en zorgt ervoor dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd op locatie zijn. Je kunt zelf genieten van de bouw van je nieuwe woning!

Wil je je woning groter maken? Een aannemer kan ook veel voor je betekenen bij een aanbouw realiseren. Een aanbouw van je huis zorgt niet alleen voor meer leefruimte. Ook de waarde van je woning wordt erdoor verhoogd. Zo krijg je de investering vanzelf terug!

Aannemer voor renovatie en verbouwingen

Niet alleen bij het bouwen van een nieuwe woning of aanbouw komen veel dingen kijken. Ook bij een renovatieklus komen er veel vakmensen bij je over de vloer. Bijvoorbeeld je aannemer inschakelen bij badkamer verbouwen zorgt ervoor dat jij je vrije tijd aan leuke dingen kunt besteden en dat je geen zorgen hebt over de verbouwing.

Hij zorgt ervoor dat alle vakmensen op de juiste moment aanwezig zijn en dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd besteld en geleverd worden. Hij houdt een oogje voor je in het zeil en zorgt dat de klus op tijd en binnen budget geklaard wordt.

De meest voorkomende klussen van een aannemersbedrijf:

Hoewel je eerst een investering moet doen om je woning te renoveren, krijg je dat bedrag later vanzelf meer dan terug. Met een woningrenovatie verhoog je namelijk de waarde van je woning! Benieuwd naar de kosten? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvende offertes van aannemers uit je regio.

aannemers Ridderkerk

Hoe kies je een goede aannemer in Ridderkerk?

Aannemer gezocht? Wil je een betrouwbare en betaalbare aannemer uit Ridderkerk inschakelen voor een verbouw- of renovatieklus? Dan kan dit nog best een lastige opgave zijn. Laat ons je helpen! Er zijn een aantal punten waar je op let bij het selecteren van het juiste bedrijf.

 • Start met een eisenlijst en wensenlijst. Op deze lijst geef je aan wat er moet gebeuren. Probeer de lijsten zo gedetailleerd mogelijk te noteren, zodat de aannemer dit meeneemt in de offerte.
 • Via onze offerteservice vind je snel een erkende aannemer in de buurt. Zeker weten of hij kwalitatief werk levert? Kijk online of je reviews kunt vinden. Of controleer op keurmerken.
 • Een aantal prijsopgaven ontvangen? Dan is het verstandig om te letten op certificaten en keurmerken, zoals Bouwgarant. Vaak is dit wat duurder, maar heb je wel garantie als er iets misgaat.
 • Let ook op de communicatieve vaardigheden. Als hij niet snel reageert en het offertetraject al moeizaam verloopt, is het handig om na te denken of je wel met het bedrijf in zee wilt gaan.
 • Het is ook verstandig om referenties te vragen aan het aannemersbedrijf. Dit betekent dat je contact opneemt of langsgaat bij klanten waar het bedrijf al voor gewerkt heeft. Je kunt ook online kijken voor referenties.
 • Is er haast bij je klus? Kijk dan wie het eerste tijd voor je heeft.
 • Ga tenslotte na of alles duidelijk is. Controleer de offerte, check de prijzen en lees eventuele voorwaarden goed door. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent.

Goede aannemer uit Ridderkerk inschakelen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies een geschikte aannemer.

Gratis offertes vergelijken


Tips bij het werken met een aannemer

Omdat een verbouwing van een woning vaak een grote klus is, neemt een aannemersbedrijf je veel werk uit handen. Dat betekent ook dat deze veel verantwoordelijkheid heeft. Je moet hem deze klus kunnen toevertrouwen. Tegelijkertijd wil je natuurlijk zelf ook beslissingen kunnen nemen. Hoe werk je op een prettige manier samen?

 • Maak duidelijke afspraken. Zet deze ook zwart op wit, zodat je er altijd op terug kunt vallen. Maak deze afspreken bijvoorbeeld over de kosten, de duur van de klus en de opleverdatum.
 • Fijn is ook, als de vakman zich aan de gemaakte planning houdt. Op die manier weet je waar je aan toe bent. Spreek dus samen een einddatum af, waarop de werkzaamheden gereed zijn.
 • Neem geregeld een kijkje op de bouwplaats. Zo kun, wanneer dat nodig is, gemakkelijk ingrijpen.
 • Zijn er problemen? Meld dit altijd direct en probeer samen naar een geschikte oplossing te zoeken.

Keurmerken van aannemers

Keurmerken zijn een belangrijk criterium als het om het selecteren van betrouwbare aannemersbedrijven gaat. Er zijn een aantal keurmerken waar je op kunt letten, zoals Bouwgarant, FSC en VCA.

Bouwgarant
Als een aannemer aangesloten is bij Bouwgarant, dan kies je voor optimale zekerheid. Deze beschikken namelijk over de juiste diploma’s en verzekeringen, zijn getoetst op kwaliteit en hebben aantoonbare ervaring. Bovendien heeft Bouwgarant een klachtenregeling en bieden zij garantie voor extra zekerheid. Wil je meer informatie? Ga dan naar de website van Bouwgarant.

FSC
Een ander keurmerk is FSC, een internationale organisatie dat zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer. Zij houden rekening houdt met ecologische, economische en sociale maatregelen. Werken met een FSC-gecertificeerde aannemer is dus essentieel voor het behoud van de FSC-status. In Nederland zijn gemiddeld 1200 specialisten FSC-gecertificeerd. Kijk voor meer informatie hierover op de website van FSC.

VCA
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het heeft veel gecertificeerde bedrijven en aannemers onder zich vallen. Via het CCR controleer je eenvoudig of een bedrijf een VCA-diploma of certificaat heeft. Ga naar de website van het VCA voor meer informatie over certificaten en diploma’s.

Tips om te besparen op de kosten van aannemersbedrijven uit Ridderkerk

Er zijn een aantal tips waarmee je bespaart op een aannemersbedrijf uit Ridderkerk. Koop bijvoorbeeld zelf (een gedeelte van) de materialen die nodig zijn. Wanneer de vakmannen bezig zijn, help je gemakkelijk mee met eenvoudige klusjes. Denk aan bepaalde voorbereidende werkzaamheden of het wegbrengen van puin. Ga voor iemand uit de buurt, dit scheelt je voorrijkosten.

Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan profiteer je ook van een verlaagd btw-tarief. In plaats van 21% betaal je slechts 9% btw wanneer je een vakman inschakelt.

Tot slot is het aan te raden om gratis offertes aan te vragen bij verschillende aannemers. Dit scheelt vaak een hoop op de kostprijs.

De tips samengevat:

 • Schaf zelf het materiaal aan
 • Help mee met kleine klusjes
 • Kies voor iemand uit de buurt
 • Profiteer van een lage btw wanneer je woning ouder dan 2 jaar is. Kijk op Belastingdienst.nl voor meer informatie.
 • Vergelijk gratis offertes

Offerte van aannemer: waarop letten?

Aannemer gezocht? Wanneer je offertes vergelijkt van verschillende aannemersbedrijven uit Ridderkerk, zie je al snel dat er verschillen zijn. Maar hoe kies je nu de vakman die het best bij jouw wensen en jouw klus past?

Probeer de volgende vragen bij iedere offerte te vergelijken. Zo kom je er snel achter welk bedrijf je het beste kiest.

 • Wanneer kan de aannemer beginnen?
 • Is de totaalprijs inclusief of exclusief btw?
 • Staan alle klussen duidelijk omschreven?
 • Is de totaalprijs inclusief materiaalkosten?
 • Hebben de bedrijven een keurmerk?
 • Wat zijn de garantievoorwaarden?
 • Wat is de prijs van eventueel meerwerk?

aannemersbedrijven Ridderkerk

Aannemer Ridderkerk inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Verbouwing, renovatie of nieuwbouw op de planning? Door een aannemersbedrijf uit Ridderkerk in te schakelen geef je de klus uit handen en zorg je ervoor dat het gehele proces van begin tot eind soepel verloopt. Een betrouwbare iemand houdt rekening met jouw wensen en geeft advies over de mogelijkheden.

Aannemer gezocht? Of wil je meer weten over de opties of ben je benieuwd naar de prijzen of het uurloon?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan van een aantal bedrijven een prijsopgaaf. Vergelijk deze onderling en bespaar op de kosten!


Gratis aannemer offertes vergelijken!