Vind de beste aannemer in Volendam

Kom gemakkelijk en snel in contact met aannemers uit Volendam en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis & vrijblijvend

Aannemers Volendam

Alle 73 aannemers in Volendam

Compleet overzicht van alle aannemers in Volendam

Gratis offertes vergelijken Vergelijk offertes en bespaar!

Aannemersbedrijf gezocht Volendam?

In Volendam zijn 73 aannemers beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle aannemersbedrijven bij jou in de buurt. Iedere aannemer in deze gids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door Aannemer Nu.

Indien je een aannemer zoekt dan werk je waarschijnlijk aan een groter bouwproject. Een aannemersbedrijf coördineert het project van begin tot eind en zorgt ervoor dat alle werkzaamheden op het juiste moment worden uitgevoerd. Een aannemer werkt vaak met onderaannemers en vakmannen waarbij de aannemer het eerste contactpunt is voor jou en deze bedrijven.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een aannemersbedrijf? Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken.

Overzicht van alle 73 aannemers in Volendam

Vergelijk gratis 6 offertes

aannemer Volendam

Aannemer in Volendam gezocht?

Je droomhuis laten bouwen of je huidige woning renoveren of verbouwen tot het huis dat je altijd gewild hebt? Dat kan. Schakel een aannemer uit Volendam in die ervoor zorgt dat jouw wens gerealiseerd wordt.

Via aannemer-nu.nl vind je altijd een betrouwbaar aannemersbedrijf voor jouw project. De aannemer coördineert jouw project van begin tot eind en schaklt andere vaklieden zoals een schilder, timmerman of metselaar in.

Op deze pagina krijg je meer informatie over de kosten en hoe je een goede aannemer kiest.

Zo kies je een aannemer:

 • Een aannemer kun je inschakelen voor een renovatie, grote verbouwing of een nieuwbouwproject. Hij is betrokken bij het gehele project, vanaf de voorbereiding tot de oplevering
 • Controleer of het aannemersbedrijf is aangesloten bij keurmerken, brancheorganisaties, Woningborg en de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw..
 • Kies voor een aannemer die ervaring heeft met jouw aanvraag, want aannemers doen vaak dezelfde soort werkzaamheden. Wacht niet te lang met het kiezen, want er gelden soms wachttijden.
 • Wil je besparen op de kosten? Kies dan een aannemer uit je eigen regio. Je betaalt minder kilometerkosten en een aannemer wil zijn reputatie natuurlijk hoog houden in zijn eigen regio.
 • Het is handig om reviews van aannemersbedrijven te lezen, dit kun je doen op aannemer-nu.nl.
 • Bekijk de offerte en het contract altijd goed. Let niet alleen op de kosten, maar ook op de werkzaamheden, materialen, start- en opleverdatum, garantie en de voorwaarden die gelden.

Dit kost een aannemer:

 • Het gemiddelde uurtarief van een aannemer is €25,- en €50,-.
 • De aannemerskosten worden berekend met een uurtarief, vaste prijs voor het gehele project of een richtprijs. Het is belangrijk om van tevoren te weten hoe de prijs berekend wordt. Met een vaste prijs weet je van tevoren precies hoeveel het gaat kosten.
 • Houd er rekening mee dat eventuele prijsstijgingen van materialen doorberekend kunnen worden, dit is afhankelijk van de voorwaarden van je contract.
 • Het is lastig om de totale kosten van een verbouwing, renovatie of nieuwbouw te geven, want dit is van veel factoren afhankelijk. Klik hier voor een aantal richtprijzen.
 • Ook in 2024 zien we grote prijsstijgingen in de kosten van bouwmateriaal.

Wat kost een aannemer?

Een aannemer rekent meestal een uurtarief tussen de €25,- en €50,-. Wanneer er gewerkt wordt met een uurtarief, moet je er rekening mee houden dat de kosten voor het bouwmateriaal en het gebruik van alle machines en apparaten ook doorberekend worden. Ook wordt er vaak voorrijkosten gerekend.

In plaats van een uurtarief zijn er nog twee manieren om de totale kosten van een aannemer vast te stellen. Dat kan namelijk ook met een vaste prijs voor het gehele project of een richtprijs. Bij een richtprijs krijg je een voorlopige prijs en de uiteindelijke totaalprijs mag dan niet meer dan 10% afwijken.

Wij raden aan om te kiezen voor een vaste prijs of een richtprijs. Dan weet je van tevoren wat het gaat kosten en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Uurtarief aannemer 2024

Uurloon 2024 Kosten per uur
Laag €25,- tot €30,-
Midden €30,- tot €40,-
Hoog €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemers.

Kosten aannemer per klus

De totale kosten per project zijn niet eenvoudig te geven, want deze zijn afhankelijk van veel factoren. Denk hierbij aan de grootte van het project, het bouwmateriaal dat er nodig is, hoe lang het gaat duren etc.

In de tabel hieronder vind je een aantal richtprijzen per type project. Wij raden aan om gratis offerts aan te vragen bij aannemers uit Volendam om een compleet prijsoverzicht te ontvangen.

Kosten per klus

Volledig renoveren/verbouwen van: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Toilet €1.850,- tot €2.650,-
Badkamer €6.500,- tot €9.500,-
Zolder €9.000,- tot €13.000,-
Keuken €12.500,- tot €17.500,-
Plaatsen van een: Kosten aannemer, incl. materiaal, arbeid en btw*
Standaard prefab aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €16.000,- tot €20.000,-
Standaard maatwerk aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep) €19.000,- tot €23.000,-
Uitbouw (3×2 meter) €10.500,-
Uitbouw (5×2 meter) €15.000,-
Eenzijdige dakopbouw (5 meter) €7.500,- tot €10.000,-
Tweezijdige dakopbouw (5 meter) €14.000,- tot €17.500,-
Dakopbouw plat dak (25 m²) €25.000,- tot €30.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van aannemersbedrijven Volendam.

Wat beïnvloedt de aannemerskosten?

Natuurlijk wil je weten wat de aannemerskosten gaan worden. Een aantal factoren zijn van invloed op deze kosten. De arbeidskosten en de kosten voor al het materiaal bepalen voor het grootste deel de totaalkosten. Handig om te weten: hierbij rekenen we ook de huur van machines, hulpmiddelen zoals steigers en containers en andere apparaten.

De factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Kosten voor de vaklieden
 • Kosten voor materiaal, machines en andere hulpmiddelen
 • Kilometervergoeding van het aannemersbedrijf


Op dit moment zijn er grote schommelingen en prijsstijgingen in de prijzen voor bouwmateriaal. We verwachten dat dit ook doorgaat in 2024. Maak altijd duidelijke afspraken over de prijzen en laat in het contract opnemen of prijsstijgingen doorberekend mogen worden en hoe deze stijgingen mogen zijn.

goedkope aannemer Volendam

Aannemersbedrijf Volendam: van verbouwing tot nieuwbouw

Je kunt een aannemersbedrijf uit Volendam inschakelen voor verschillende klussen. Je aannemer is direct bij het begin van het project betrokken, dus ook bij de voorbereiding. Of je nou een mooie verbouwing, renovatie of een nieuwbouwwoning laat bouwen: de aannemer coördineert alles.

Aannemer voor bouw

Wil je je woning vergroten met een aanbouw? Je kunt je vast voorstellen dat daar veel bij komt kijken. Zo moeten er verschillende klusjesmannen ingeschakeld worden: onder andere een bouwbedrijf voor de fundering, een elektricien voor de aanleg van elektriciteit en een stukadoor om de muren en het plafond aan de binnenkant strak af te werken.

Daarnaast moeten er veel materialen ingekocht worden. Denk bijvoorbeeld aan beton voor de fundering, bakstenen voor de gevel, stroomdraden voor de elektricien en ga zo maar door. Dit is een enorme klus om zelf in goede banen te leiden. Daarom schakel je het best een aannemersbedrijf in. Hoewel het eerst een investering is, krijg je die vanzelf terug omdat je woning naderhand meer waard wordt!

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning loop je tegen dezelfde organisatorische taken aan. Aannemers zorgen voor het op tijd bestellen van alle materialen en het bijhouden van de levering. Ook plannen zij de juiste vakmensen op het juiste moment, zodat je nieuwbouw geheel volgens planning verloopt.

Aannemer voor renovatie en verbouwingen

Ook bij het realiseren van een woningrenovatie en verbouwingen in huis is het verstandig om een verbouwexpert in de hand te nemen. Net als bij nieuwbouw, zijn er ook bij een verbouwing van je woning veel zaken om in goede banen te leiden. Wanneer je een renovatie aannemer inschakelt, geniet je zelf weer van de verbouwing en kun je je vrije tijd aan leuke dingen besteden. Hoewel het eerst een investering is, krijg je die vanzelf terug in tijd en in de waardestijging van je woning!

Aannemers zorgen ervoor dat alle benodigde bouwmaterialen op tijd besteld zijn en geleverd worden. Ook zorgt hij bij bijvoorbeeld een badkamer verbouwen dat alle verschillende vakmensen op het juiste moment worden ingeschakeld. Op deze manier houdt hij een oogje in het zeil en zorgt hij ervoor dat de verbouwing binnen de afgesproken tijd en het afgesproken budget voltooid is.

De meest voorkomende klussen van een aannemersbedrijf:

 • Het isoleren en afwerken van de zolder
 • Het renoveren van een toilet
 • Het plaatsen van een dakopbouw
 • Het vernieuwen van de badkamer
 • Combineren van dakwerken
 • Een nieuw dak of dakbedekking

Meer informatie over een aannemer voor je dak.


Betrouwbare aannemer uit Volendam inschakelen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en kies een geschikte aannemer.

Gratis offertes vergelijken


Hoe kies je een goede aannemer in Volendam?

Aannemer gezocht in Volendam? Het vinden en kiezen van een goede aannemer voor bijvoorbeeld een dakkapel bouwen kan best een lastige klus zijn. Bekende bedrijven hebben vaak goede vakmensen in dienst.

We hebben nog een paar tips voor je op een rij gezet. Lees hieronder verder voor onze tips!

1. Heeft de aannemer keurmerken?

Keurmerken geven aan of het aannemersbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en een aantal regels moet volgen om die kwaliteit te waarborgen. Bouwgarant, VCA en SWK zijn voorbeelden van keurmerken.

2. Aangesloten bij Woningborg?

Wanneer een aannemer aangesloten is bij Woningborg, krijg je meer zekerheid bij een eventueel faillissement van het aannemersbedrijf. Dit certificaat geeft aan dat je project beschermd is en doorgang vindt, ook wanneer de aannemer failliet gaat. Daarnaast ben je bescherm met een herstelwaarborg bij bouwtechnische problemen na oplevering.

Het is vaak verplicht om een aannemer te kiezen die aangesloten is bij Woningborg wanneer je een hypotheek met nationale hypotheek garantie wilt.

3. Lid van de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw

Je wilt natuurlijk dat je verbouwing, renovatie of nieuwbouw goed verloopt en dat je helemaal tevreden bent na oplevering. Toch loopt het soms niet zoals je wilt. De Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw helpt je dan wanneer er een geschil ontstaat. De aannemer moet dan wel aangesloten zijn bij deze commissie en lid zijn van de brancheorganisatie Bouwgarant.

De geschillencommissie behandelt de klacht en je krijgt een bindend advies of arbitraal vonnis.

4. Welke ervaring/specialisme heb je nodig?

We zien vaak dat aannemers zich specialiseren in bepaalde klussen. Zo doen ze bijvoorbeeld alleen nieuwbouwwoningen of juist renovaties. Kies daarom altijd voor een aannemersbedrijf dat past bij jouw aanvraag.

5. Wacht niet te lang

We zien niet alleen wachttijden voor bouwmateriaal, maar ook voor aannemers in Volendam. Wacht daarom niet te lang en begin je zoektocht op tijd. Bovendien geeft je aannemer je vaak ook handig advies, dat van invloed kan zijn op je beslissingen.

6. Kies een aannemer uit de regio

Wist je dat je kunt besparen op de kosten door een aannemer uit je eigen regio in te schakelen? Aannemersbedrijven rekenen vaak voorrijkosten of een kilometervergoeding.

Een aannemersbedrijf uit je eigen regio hanteert doorgaans lagere kilometerkosten dan een bedrijf dat van ver moet komen. Hiermee bespaar je op voorrijkosten of kilometervergoeding. Bovendien heeft een lokale aannemer vaak een goede reputatie in de buurt. Via aannemer-nu.nl vind je alle aannemers bij jou in Volendam.

7. Lees reviews

Reviews geven je waardevol inzicht in de betrouwbaarheid van een aannemer, de kwaliteit van het geleverde werk, en de tevredenheid van andere klanten. Op deze gids vind je reviews, maar je kunt het bedrijf natuurlijk ook altijd via Google opzoeken.

Houd er wel rekening mee dat mensen vaker negatieve reviews achterlaten dan positieve.

8. Lees de offerte door

WHet is verstandig om bij het zoeken naar een aannemer meerdere offertes aan te vragen.

Waar dien je op te letten bij het beoordelen van een offerte van een aannemer?

 • Kosten: Controleer welke kosten worden berekend en of deze inclusief btw zijn. Krijg inzicht in de kosten voor zowel materialen als arbeidsuren, inclusief onderaannemers en andere vakmensen. Let ook op eventuele bijkomende kosten, zoals kilometervergoeding en huur van machines. Als je in termijnen wilt betalen, moeten deze termijnen ook expliciet worden vermeld.
 • Welke werkzaamheden: De offerte moet een gedetailleerde beschrijving van de werkzaamheden bevatten. Het moet duidelijk zijn welke taken uitgevoerd moeten worden en welke materialen daarbij worden gebruikt.
 • Materialen: Zijn de kosten van de materialen inbegrepen in de prijs? Moet je zelf materialen aanschaffen, en zo ja, wat is de kwaliteit hiervan?
 • Start- en opleverdatum: Vraag naar de geplande startdatum van de werkzaamheden en de verwachte duur van het project. Dit biedt inzicht in de timing van het project.
 • Garantie: Onderzoek of er garantie wordt geboden op zowel de gebruikte materialen als het verrichte werk. Controleer ook de voorwaarden die van toepassing zijn op deze garantie.
 • Voorwaarden: Zorg ervoor dat de offerte duidelijk verwijst naar de geldende algemene voorwaarden. Controleer of er ontbindende voorwaarden zijn ingebouwd voor het geval het project niet doorgaat.

Vraag gratis offertes aan via deze gids!

aannemers Volendam

Tips bij het werken met een aannemer

Hoe kun je effectief samenwerken met een aannemer en waar moet je speciale aandacht aan besteden tijdens deze samenwerking? Dit zijn veelgestelde vragen wanneer iemand voor het eerst een aannemersbedrijf inhuurt. Begrijpelijk, aangezien een grote verbouwing of nieuwbouw vaak een spannende periode is waarbij je natuurlijk wilt dat alles goed verloopt. Daarom hebben we enkele tips verzameld van ervaren aannemers om je te helpen.

Dit zijn onze tips:

 • Maak altijd heldere afspraken met je aannemer en leg deze schriftelijk vast. Dit draagt niet alleen bij aan de voortgang van je verbouwing of nieuwbouw, maar voorkomt ook mogelijke geschillen achteraf.
 • Vaak beschikt een aannemer over een netwerk van onderaannemers en vakmensen (zoals metselaars, glaszetters, timmermannen en schilders) waarmee ze goed samenwerken. Wij raden aan om te kiezen voor een team van professionals die de aannemer goed kent.
 • Houd rekening met een realistische tijdsplanning.
 • Breng regelmatig een bezoek aan de bouwplaats. Dit stelt je in staat om indien nodig snel bij te sturen.
 • Bespreek eventuele problemen direct met je aannemer; aarzel niet om hiermee te wachten. Op deze manier kunnen direct afspraken worden gemaakt.
 • Vaak heeft een aannemer een netwerk van onderaannemers en vakmannen (zoals metselaars, glaszetters, timmermannen en schilder) waar ze goed samen mee kunnen werken. Wij raden aan om te kiezen voor een team van mensen die de aannemer goed kent.
 • Zorg ervoor dat de benodigde vergunningen tijdig zijn verkregen. Dit kun je samen met de aannemer regelen of eventueel volledig aan hen uitbesteden.

Bouwbedrijf Volendam inschakelen? Vergelijk gratis offertes!

Of je nu een verbouwing, renovatie of nieuwbouw plant, door een aannemersbedrijf uit Volendam in te schakelen, draag je de klus over aan professionals en zorg je ervoor dat het hele proces van begin tot eind soepel verloopt. Een betrouwbare aannemer houdt rekening met jouw wensen en geeft advies over de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een aannemer? Wil je meer weten over de beschikbare opties of ben je benieuwd naar de prijzen en het uurloon?

Start nu je gratis offerteaanvraag.

Vergelijk de gratis offertes op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies jouw aannemer!


Gratis aannemer offertes vergelijken!


Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de werkzaamheden van aannemers en het inschakelen van een aannemer.


Het is niet verplicht om een aannemer in te schakelen voor een verbouwing, maar dit betekent niet dat je geen aannemer nodig hebt. Bijvoorbeeld, voor het aanvragen van een bouwvergunning is het verplicht om bouwtekeningen en/of constructieberekeningen in te leveren, wat vaak door een aannemer wordt verzorgd.
Voor het vinden van een goede en betrouwbare aannemer in Volendam, kun je gebruikmaken van deze gids. Verifieer ook altijd of het aannemersbedrijf aangesloten is bij een keurmerk, zoals SWK, Bouwgarant of Woningborg, en of het is aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw.
De wachttijd voor je verbouwing kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Veel aannemers hebben volle agenda’s, en de wachttijden voor bouwmaterialen kunnen ook toenemen. In samenspraak met je aannemer bepaal je de planning voor de uitvoering van de werkzaamheden.
In veel gevallen wordt een aanbetaling van 10% gevraagd voordat de werkzaamheden beginnen. De rest van het bedrag wordt dan in één keer of in termijnen betaald, afhankelijk van de kosten en de duur van het project. De betalingswijze wordt vooraf besproken met het aannemersbedrijf en vastgelegd in het contract.

Maak gebruik van aannemer-nu.nl om een aannemer in jouw buurt te vinden. Voer je plaatsnaam in, zoek naar beschikbare aannemers en vraag gratis offertes aan om prijzen en voorwaarden te vergelijken. Bovendien kun je direct beoordelingen lezen van andere klanten om een weloverwogen keuze te maken.
Een aannemer neemt de volledige begeleiding van het project op zich. Dit omvat besprekingen over het ontwerp, het verstrekken van advies, het opstellen en bijhouden van de planning, het regelen of assisteren bij het verkrijgen van bouwvergunningen, het inschakelen van andere vakmensen, het inkopen van materialen en het organiseren van de werkplaats. Gedurende het hele project fungeert de aannemer als het centrale aanspreekpunt.
Veel aannemersbedrijven hebben zich gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Sommige richten zich op grote commerciële projecten, terwijl anderen zich toeleggen op nieuwbouwwoningen of juist op renovaties. Het is verstandig om een aannemer te kiezen die ervaring heeft met de specifieke werkzaamheden die jij wilt laten uitvoeren.

De frequentie van het contact hangt af van de omvang en duur van het project. Bij langdurige projecten is er doorgaans wekelijks of tweewekelijks contact. Naarmate de opleveringsdatum nadert, wordt het contact intensiever. Communicatie kan plaatsvinden op de bouwplaats, telefonisch, en via e-mail of WhatsApp.